Select Page

La Generalitat Valenciana ha fet publiques les ajudes del Pla Resisteix. Es tracta d’unes ajudes dirigides als sectors més afectats davant els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19. Els beneficiaris han de pertànyer a serveis d’allotjament, de menjar i beguda, d’activitats turístiques o artístiques i d’oci. El pressupost destinat a este programa es de 340 milions d’euros.

Les ajudes a les que es poden accedir són les següents:

 • Ajudes directes a empreses i autònoms especialment afectats i treballadors en ERTO.
  • Cobertura quotes a la Seguretat Social empresarials i d’autònoms amb un línia de 80 milions d’euros.
  • Completar prestació extraordinària dels autònoms més afectats. (Tancament o greument afectada)
  • Ajuda directa a les persones que continuen en ERTO.
 • Ajudes específiques a sectors més afectats
  • Ajuda directa a professionals de l’artesania i relacionats amb la festa.
  • Ajuda directa a les activitats de l’oci i entreteniment, amb especial atenció a l’oci nocturn.
 • Instruments de finançament empresarial.
  • Préstecs bonificats IVF. Import a finançar amb una part de subvenció a no tornar.
  • Préstecs participatius IVF.
 • Ajudes directes dirigides a través del Fons de Cooperació Municipal

La primera mesura que es durà a terme seran els préstecs bonificats de l’IVF dirigides a PIMES i autònoms de fins a 750.000 euros. Estos crèdits tenen trams no reembossables de fins al 30%. La resta l’assumeix com a ajuda directa a l’empresa la mateixa Generalitat Valenciana. Les pimes i autònoms que vulguen sol·licitar aquestes ajudes, podran fer-ho a partir de hui, dijous 21 de gener de forma telemàtica a https://prestamos.ivf.es/

Segons Mari Laviós, Regidora de l’àrea: “des de Foment de l’Ocupació estarem ben atents de la publicació de les convocatòries per avisa i ajudar en tot el que siga possible i estiga a les nostres mans”.

Pin It on Pinterest