Select Page

El municipi obté 3 Flors d’Honor com a reconeixement per millorar els seus espais verds urbans.

El poble d’Altea està d’enhorabona després de rebre la distinció “Viles en Flor”, un reconeixement a la labor del municipi per millorar el seu espai urbà. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Medi Ambient, Jose Orozco, qui assistia a l’acte de lliurament del distintiu, acompanyat per Diego Zaragozí, com a alcalde en funcions i responsable de l’Empresa Pública (PDM); Nuria Calero, Enginyera Agrònoma en representació de Viles en Flor i de Centre Verd; Mariana García, Auxiliar de Medi Ambient i Juan Jaime Martínez, encarregat de Jardineria de la PDM.

El regidor de Medi Ambient s’ha mostrat entusiasmat, “Altea ha guanyat enguany i per primera vegada, l’obtenció del distintiu ‘Viles en Flor’, que posa en valor el treball del municipi per millorar els seus espais verds urbans, el seu patrimoni paisatgístic i natural, i la qualitat de vida dels seus ciutadans i visitants. A més de treballar en educació ambiental, conscienciació ciutadana i gestió sostenible”.

“Viles en Flor Comunitat Valenciana” és un programa anual, avalat per la Conselleria, que reconeix en forma de guardons anomenats ‘Flors d’Honor’, la labor del municipi per millorar el seu espai urbà. Els participants en el programa poden optar des d’una a cinc flors d’honor, que es concedeixen segons el criteri d’un jurat especialitzat compost per professionals dels sectors del viverisme, jardineria, paisatgisme, turisme, cultura i altres àmbits relacionats amb el programa. Els aspectes que es valoren són el patrimoni vegetal i paisatgístic; el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat; i l’ús social i les sinergies amb l’activitat turística.

En este sentit, Altea ha rebut tres flors d’honor. “Sabem que només quatre municipis de la Comunitat Valenciana han rebut quatre flors, la qual cosa ens anima a continuar millorant els espais verds del poble”, destacava l’edil i afegia que, “seran habilitats panells informatius amb el distintiu en diversos punts del municipi, com per exemple en l’entrada del parc ‘La Trompa’”.

Finalment, Jose Orozco ha agraït a l’Empresa Pública de Jardineria tot el treball realitzat, “en millorar la imatge d’Altea i els seus encants, desenvolupant la consciència social cap a les polítiques de sostenibilitat ambiental, augmentant una marca de turisme de qualitat i promovent la protecció i posada en valor dels espais verds”.

Pin It on Pinterest