Select Page

Emmarcada en la programació del Festival Sèries Nostrum, el dimecres 25 de novembre tenia lloc la taula redona “Este organismo llamado Film Office”, amb la finalitat de donar a conèixer i explicar quines són les seues principals funcions i quines pràctiques han seguit. En el debat participava Toni Alós, de la Film Office d’Altea; Víctor Mirete de la Costa Blanca Film Commission; Rosa Llorca de la Film Office de Benidorm i Emilio J. Alhambra, ex-vicepresident de la Spain Film Commission; moderat per Rodolfo Coloma de Series Nostrum.

En la ponència, els assistents explicaven que el paper principal de les film offices és el d’ajudar a la realització de produccions audiovisuals, perquè són l’ens més pròxim a les empreses de localització, encarregades de descobrir diferents punts i racons que compten amb les necessitats adequades per a dur a terme un projecte audiovisual.

En este cas, la Film Office d’Altea, dependent de l’Ajuntament, és una figura que porta poc temps treballant encara que és molt activa, característica d’estes organismes, destacant els assoliments obtinguts per la Film Office de Benidorm, que ha aconseguit que tant pel·lícules com sèries porten el propi nom de la ciutat.

Programació del 27 i 28 de novembre

Seguint amb la programació del Festival, les dues taules redones de hui, del cicle ‘Creadores’, es centraran en el treball de les directores i guionistes de les sèries nacionals i internacionals amb major repercussió dels últims temps. Des d’una perspectiva femenina explicaran fins a quin punt influeix que les dones comencen a ocupar llocs rellevants en el procés de creació d’obres audiovisuals, considerant que cada vegada són més les que integren el sector.

De 10:30 a 11:45 hores, la primera de les taules redones es centrarà en el treball de les guionistes. Moderada per Mayte Ferre, responsable de direcció artística de Sèries Nostrum, comptarà amb la presència virtual d’Aurora Gracià Tortosa, qui ha intervingut en els guions de sèries com ‘Valeria’, ‘Perdida’, ‘Instint’ i ‘ByAnaMilán’. També prendrà part María Mínguez, qui després de formar-se com a guionista a l’escola de cinema de Nova York amb una beca Fulbright, ha treballat en sèries i programes de la televisió valenciana com ‘Socarrats’, ‘Autoindefinits’, ‘La Forastera’ i compta amb la seua primera pel·lícula com a guionista, ‘Vivir dos Veces’ (2019), guanyadora de sis premis de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, entre ells el de millor guió.

De 12:00 a 13:15 hores tindrà lloc la taula redona ‘Directoras’, sent moderada per la periodista i redactora Rebeca Ruíz. A més, com a convidades per videoconferència, estarà Inma Torrente, directora de sèries com ‘Valeria’, ‘Servir y Proteger’, ‘Los Misterios de Laura, ‘6 hermanas, ‘Algo que celebrar’ o ‘El Secreto de Puente Viejo’, i Lina Badenes, productora en Turanga Films per treballs com el documental ‘Rol and Rol’ sobre el poder de donar exemple perquè les persones, en este cas dones, puguen tindre referents i buscar un futur millor. A la vesprada, de 17:00 a 18:00 hores, es projectaran els episodis 304 i 305 de la sèrie “Al Salir de Clase”, i de 18:15 a 20:15 hores, “El Último Show”. El dia acabarà amb la projecció de “#Luimelia”, de 20:45 a 21:45 hores.

Els responsables d’estes sèries seran presents el dissabte 28 per a acudir a les trobades del matí, que es desenvoluparan de 10:00 a 12:45 hores. Després tindrà lloc la trobada “El Último Show”, amb AragonTV, de 13:00 a 14:15 hores, per a finalment, recollir els guardons en l’acte de clausura de la vesprada, amb el qual es donarà per finalitzat el Festival Series Nostrum.

El Festival Series Nostrum està organitzat per l’Associació SeriesOn i Fuera de Series Producciones i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea; Comunitat Valenciana; Institut Valencià de Cultura; Universitat Miguel Hernández; Casa Mediterráneo; Caixaltea; CreASGR; Costa Blanca; Hotel Altaia; Bocopa; Renfe i Grupo Servidauto. A més de comptar amb el suport d’À Punt, TVE, Mediaset España, AtresPlayer Premium, Aragón TV, Movistar +, AMC, Sundance TV i Canal Panda.

Pin It on Pinterest