Select Page

La regidoria de Turisme, encapçalada per Xelo González, ha presentat les visites guiades culturals i les activitats mediambientals que tindran lloc a Altea als mesos d’octubre, novembre i desembre. Estes iniciatives han estat programades conjuntament amb les regidories de Medi Ambient i Comerç i compten amb la col·laboració de Parc Natural de la Serra Gelada.

La programació comença el dissabte, 10 d’octubre, amb una visita guiada pel nucli antic. “Donarà inici a les 18:00 hores, amb sortida des de la Tourist Info Altea, per oferir als visitants i veïns del municipi una visita guiada a càrrec d’un guia de turisme oficial amb motiu del pont d’octubre”, ha explicat l’edil. A més a més, el dissabte, 24 d’octubre, tindrà lloc una activitat al riu Algar, pel Dia Mundial de les Aus, anomenada “els processos migratoris”, en coordinació amb el Parc Natural de la Serra Gelada.

Al mes de novembre, i coincidint amb les jornades gastronòmiques “La Cuina de les Barques” organitzades per la regidoria de Comerç del 6 al 15 de novembre, tindrà lloc l’activitat “Consum responsable i Pesca Artesanal a Altea”. Segons ha detallat Xelo González, “esta activitat, preparada pels tècnics de Parc Natural de la Serra Gelada, té com a objectiu sensibilitzar el consumidor de la importància del producte local, en este cas el peix de la badia d’Altea, el qual el seu consum contribueix a la conservació dels espais naturals del seu entorn i a l’economia local”. En este sentit, esta iniciativa tindrà lloc el diumenge 8 a les 10:30 hores, amb punt de trobada al pàrquing de l’entrada al Port Pesquer d’Altea.

La segona proposta del mes de novembre s’ha programat juntament amb la regidoria de Medi Ambient i es desenvoluparà el dissabte 21 a les 10:00 hores des de l’Àrea recreativa de Bèrnia – Font del Rostoll, amb un taller de natura, a càrrec del biòleg Carlos Úbeda, denominat “Descobrint els ecosistemes de Bèrnia”.

El mes de desembre s’inicia, el diumenge 6, amb una activitat a càrrec de Parc Natural de la Serra Gelada i amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Funcional, a la qual s’ha denominat “El Rio Algar para tod@s”. El punt de trobada serà el pàrquing junt al riu Algar (antic mercadillo) a les 10:00 hores. “En esta sortida es comptarà amb dues cadires CRAN, adaptades per la natura i facilitades per la Xarxa d’Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana”, ha afegit Xelo González. L’edil ha agraït la col·laboració de la regidoria de Serveis Socials per gestionar la selecció de les dues persones d’Altea que podran gaudir d’estes cadires especials. El ritme d’esta visita estarà adaptat al grau de mobilitat dels assistents.

La programació trimestral finalitza el dissabte 19 de desembre amb la visita guiada “Altea a Nadal”, en la qual el guia local alteà Joan Such realitzarà una visita especial pels carrers d’Altea dedicada al Nadal. El punt de trobada serà a la Tourist Info d’Altea i donarà començament a les 10:00 hores.

La regidora de Turisme anima a la població a que participe en estes activitats de tardor, recordant que la reserva és obligatòria per poder garantir els grups reduïts i les mesures sanitàries vigents en cada moment.

Pin It on Pinterest