Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha mantingut una reunió amb la directora de Salut Pública de la Marina Baixa, Teresa Revilla, per afrontar conjuntament la situació actual en els dies festius locals del municipi. Tots dos apel·len a la responsabilitat d’alteans i alteanes en estes dates assenyalades en què tindrien lloc les festes patronals i que no es podran celebrar a causa de la COVID-19.

Teresa Revilla també ha concedit una entrevista a Ràdio Altea, on ha emfatitzat la importància d’extremar les mesures de prevenció i seguir les recomanacions de mantenir la distància de seguretat i no fer reunions de més de deu persones. “La gran part dels rebrots actius estan associats a reunions familiars i socials i suposen un gran risc en l’aparició de nous casos, ja que no s’extremen les mesures i no es manté la distància de seguretat, ni l’obligació de portar mascareta”, ha recordat Revilla.

Segons ha detallat la responsable de Salut Pública, “afortunadament, a la Marina Baixa, tot i ser una zona turística, s’està controlant el rebrot i és responsabilitat de tots seguir treballant per no empitjorar la situació i intentar evitar la transmissió realitzant totes les activitats possibles a l’aire lliure”. Revilla també ha explicat que “per aconseguir portar una vida el més normal possible i sostenible, a nivell laboral i social, necessitem la contribució i disciplina de tots els ciutadans, perquè tots volem que escoles i comerços es mantinguen oberts i eixir d’esta situació el més prompte possible”.

Pel que fa a les circumstàncies sanitàries, Revilla ha transmès un missatge de tranquil·litat apuntant que “des de Salut Pública estem treballant conjuntament amb hospitals i centres d’atenció primària per identificar els casos positius i als seus contactes per aïllar-los i evitar col·lapses a l’UCI. És important complir amb les directrius i quedar-se a casa 14 dies després de realitzar-se la prova PCR, encara que el resultat siga negatiu, ja que és el temps d’incubació i el resultat pot variar els dies posteriors”.

D’altra banda, Teresa Revilla ha parlat de la situació en els centres escolars, recordant que en cada un d’ells hi ha un coordinador COVID-19 per identificar els casos que puguen aparèixer i com cal actuar si algun alumne o professor té símptomes. “Si noten qualsevol símptoma sospitós com febre lleu o mal de coll no han d’acudir al centre i cal cridar al metge per demanar una PCR”. “Tots els alumnes estan dividits per grups de convivència estable, és a dir, mantenen el mateix professor, aula, autobús i menjador, per evitar així el contagi fora d’este cercle i tancar eixa classe si hi ha un cas positiu”, ha afegit Revilla.

“Hem de mantenir el conjunt de mesures globals com la mascareta, la distància de seguretat, les reunions a l’aire lliure de menys de 10 persones i evitar aglomeracions, que són la principal causa que ens pot paralitzar la vida normal”, ha conclòs la responsable de salut Pública de la Marina Baixa.

Pin It on Pinterest