Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, presenta el seu entramat associatiu de caràcter social al concurs “Best Practice Contest” dins del marc del “Cross-Border Cooperation Congress” de Lublin (Polònia) 2020. Este certamen, que es celebra anualment a l’emblemàtica ciutat polonesa, pretén premiar aquelles bones pràctiques en el marc de la solidaritat que duen a terme les ciutats europees. En esta edició la temàtica principal de l’esdeveniment es centrarà en les diferents accions que s’han portat a terme a les ciutats per afrontar la crisi causada per la COVID-19.

Altea desenvolupa el paper del voluntariat des de l’inici del projecte URBACT: Volunteering cities (Ciutats Voluntàries), el qual ha convertit i posicionat a Altea com una ciutat referent en el tema del voluntariat. Tot i que el panell de voluntaris és de recent creació, ja ha hagut de provar la seua efectivitat donant resposta a les necessitats dels més desfavorits durant la crisi del coronavirus a la localitat d’Altea.

Segons ha detallat la regidora de Projectes Europeus, Maria A. Laviós, les entitats participants dins de el programa URBACT, com Corazón Exprés, Creu Roja o DeAmicitia, entre d’altres, així com un nodrit grup de voluntaris, han desenvolupat una extraordinària tasca durant la crisi, oferint ajuda bàsica, assistència telefònica a persones majors o fins i tot elaborant material per a metges i sanitaris. Una tasca que no ha cessat i que continuen duent a terme per ajudar al major nombre de persones.

Per este motiu, “des de l’Ajuntament d’Altea hem valorat positivament presentar-nos al concurs internacional, de manera que estes organitzacions puguen rebre el reconeixement per la bona tasca que realitzen”, ha destacat Laviós.

Pin It on Pinterest