Select Page

Esta setmana ha tingut lloc el Consell de Medi Ambient que ha comptat amb gran èxit de participació i ha sigut considerat pel regidor de l’àrea com a “magnífic” per l’aportació d’idees a favor del medi ambient per part dels assistents. La reunió, conduïda per Jose Orozco, edil de Medi Ambient, va versar sobre set punts importants, destacant el cinqué punt on es fa menció a la creació d’una Oficina Verda oberta a la població, on es revisarà i s’optimitzarà la contractació de subministraments de la llum i, l’últim punt, on dóna compte del nou director del Parc Natural de la Serra Gelada, Àngel Enguix.

El Consell donava inici amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i amb  l’intercanvi d’idees sobre la tramitació de Monument Natural de la Cala del Soio, que es troba prop del seu nomenament. Seguidament es va tractar el tercer punt en el qual explicaven que s’informarà sobre una al·legació del Pla Hidrològic Nacional en post de tindre un cabdal ecològic al Riu Algar i també s’indicava en el punt sisé l’estat dels treballs del pinar de Claces, subvencionat per la Diputació, per donar-li major vigorositat als arbres.

Amb relació al punt quart, que feia referència al Riu Algar, Jose Orozco informava de les labors de manteniment que estan realitzant-se dins del Pla de Gestió Ambiental de la Desembocadura del Riu Algar, centrant-se en la renovació del Pla Local d’Exòtiques i en l’Estudi Ecològic de Macro Invertebrats “en el qual el CIEF, depenent de la Conselleria, va a invertir 50.000 euros en una àrea de 2.500 m2 al pont de Sogai per erradicar la canya llevant el rizoma i plantant vegetació riberenca, un fet que ens sembla molt destacable per ser una administració supramunicipal la que fa una aportació econòmica”, explicava el regidor.

Jose Orozco destacava com a punt important la creació d’una Oficina Verda i l’impuls de les comunitats energètiques amb l’objectiu de disminuir les emissions de CO2. “Donat l’augment de demanda energètica en el confinament, la falta d’ingressos i l’energia que no s’abarateix, anem a crear una oficina verda oberta a la població, on revisarem i optimitzarem la contractació dels subministraments de la llum. Anem a treballar amb Benestar Social per la pobresa energètica, millorant l’eficiència de les cases i disminuint les factures de llum de la gent més vulnerable i, per tant, les emissions de CO2”. Per altra banda, l’edil també anunciava que es realitzarà un diagnòstic dels edificis municipals per millorar la seua contractació i eficiència i també impulsar el nou concepte de ‘comunitats enèrgiques’ amb instal·lacions fotovoltaiques per generar energia verda i fomentar l’energia sostenible i circular amb l’efecte de bola de neu: ‘estalvi-eficiència-autoconsum’.

Per finalitzar amb la sessió, el regidor de Medi Ambient ressaltava el càrrec d’Àngel Enguix, com a nou director del Parc Natural de Serra Gelada. Una notícia que la regidoria qualifica “d’excel·lent, perquè és un perfil de director que mira cap a la mar i molta superfície marítima del parc és alteana”. Orozco també ha posat en relleu el treball d’Enguix, pel qual admet estar “molt content perquè des de la seua arribada ja hi ha un dron submarí per revisar fondejos, s’està tenint cura de què la gent no fondege en la posidònia i gràcies a Àngel estem en un projecte live de 3 milions d’euros, conjuntament l’Ajuntament i la Generalitat, centrat en la gestió de la tortuga marina, cetacis i posidònia, així com aplicacions de fondeig d’embarcacions de recreo amb mapeo, cartografia bionòmica, dron submarí i imàtgens per satèl·lit”.

Pin It on Pinterest