Select Page

El procés de licitació començarà immediatament i es preveu que finalitze a principis de novembre, posteriorment, al mes de desembre, donaran inici les obres de regeneració.

Al matí d’ahir, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, donava a conèixer tots els detalls de la signatura que es portava a terme del conveni de la Segona Fase del Front Litoral, aprovada ahir en Sessió Plenària, entre l’Ajuntament d’Altea i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Estaven presents a la reunió els portaveus de l’equip de govern Compromís-PSOE, Jaume Llinares i Vicenta Pérez, junt amb l’edil de Medi Ambient i Urbanisme, Jose Orozco, qui ha anunciat que “és el projecte més ambiciós que ha tingut el nostre poble en dècades”.

El regidor d’Urbanisme manifestava la seua il·lusió, compartida pels presents, per l’aprovació del conveni “més desitjat per l’equip de govern i el poble d’Altea”, que té per objecte la regeneració mediambiental de la façana marítima i la urbanització d’un nou espai públic que garantirà l’existència d’un corredor visual i paisatgístic on destacaran les paraules ‘qualitat urbana’, ‘sostenibilitat’ i ‘mobilitat’, entre altres. “No ens cansarem de repetir que és de vital importància per al nostre poble i una oportunitat per regenerar un espai degradat del nostre litoral”, matisava l’edil.

Segons explicava Jose Orozco, el projecte compta amb diversos punts importants que van a millorar l’entorn i la qualitat turística i per tant, la situació econòmica dels propietaris i restauradors. Destaca “la creació d’una platja amb condicions envejables d’accessibilitat on es troba l’aparcament, allunyant els cotxes del cor d’Altea i reduint les emissions de CO2; per altra banda, la remodelació del passeig amb mobiliari urbà, zones verdes amb vegetació autòctona, diferents àrees recreatives i nous espais lúdics”. “Considerem que este projecte farà que revitalitze la imatge d’Altea transformant-la en un poble d’avantguarda de la sostenibilitat i del disseny i recuperarem els espais que han anat desapareixent i canviant en el temps, perquè no fa massa anys, Altea arrebossava natura”, finalitzava el regidor.

Vicenta Pérez es sumava a les paraules del regidor, compartint la seua  alegria per la signatura d’este conveni, que ajudarà a “donar-li més vida a este espai veient com s’allarga el passeig marítim i com tenim una finestra oberta a la mar”. La portaveu del partit socialista destacava que “llevar l’aparcament ha sigut una decisió important, però hem prioritzat que tots puguem gaudir d’este entorn meravellós”.

La regeneració de la façana litoral comptarà amb més de 2 milions d’euros invertits pel Ministeri, que es sumen als 4’5 milions que han invertit en la platja de l’Espigó. Altres 2’5 milions d’euros correran per compte de l’Ajuntament en la part terrestre, el pressupost de licitació serà de 3.295.000 euros. Els càlculs estimats de la Remodelació del Front Litoral sumen un total de 9 milions d’euros, convertint-se així en el projecte més ambiciós en dècades que ha tingut el poble d’Altea.

L’alcalde, Jaume Llinares, compartia la seua satisfacció amb la signatura “d’este conveni de col·laboració entre el Ministeri i l’Ajuntament per a la realització d’uns dels projectes que serà el més transcendental en el nostre futur i canviarà la imatge d’Altea en la seua connexió entre els espais naturals i la mar”. El primer edil ressaltava que és un projecte ambiciós, important i difícil pel qual l’Ajuntament porta 20 anys lluitant per tal de recuperar la platja que hi havia abans del pàrquing que es troba al passeig  i guanyar espai marítim, i “gràcies al treball que faran els espigons es crearan tres zones de platges que revaloritzaran la zona marítima; l’actual platja de l’Espigó, la central (actual aparcament fins la Roda) i la tercera que arribarà fins al braç del moll”.

El procés de licitació es farà immediatament i acabarà a finals d’octubre o principis de novembre i les obres començaran a finals d’este any, deixant per al 2021 la part més important. “Possiblement es pot treballar la zona terrestre els primers mesos de l’any 2021 per no afectar la temporada turística i, si l’empresa encarregada veu pertinent començar per la part marítima, farem les obres l’últim trimestre de l’any 2021 per deixar els sis mesos de temporada alta lliures i que no afecten al sector turístic”, informava Jaume Llinares.

Pel que fa a l’espai d’aparcament que desapareix, l’alcalde especificava que “és difícil fer compatible l’ús d’un pàrquing en un espai guanyat a la mar, amb l’estètica d’un poble com Altea que busca la defensa del seu patrimoni i guanyar espai pels vianants. Òbviament cal condicionar, millorar i ampliar les zones d’aparcament actuals”. Llinares destacava que serà un projecte important per al futur del poble a nivell social i econòmic “i done fé de la importància que té per a nosaltres un turisme de qualitat, diferenciat i no massificat, que aporte beneficis al poble”.

Pin It on Pinterest