Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha informat que des de hui, 1 de juny, les platges del municipi estan obertes al públic. L’edil encarregat de l’àrea d’Activitats i Platges, Diego Zaragozí, ha donat a conèixer que, a partir de hui, queda oberta l’opció de bany esportiu i recreatiu a les platges d’Altea, com la de prendre el sol.

El regidor ha ressaltat que “no hi haurà un horari establert per gaudir de les platges, però és important que tots els usuaris sàpiguen que han de respectar en tot moment les distàncies de seguretat, la senyalització i no acudir si tenen símptomes”. Zaragozí, també ha volgut posar en relleu que el servei de socorrisme no estarà disponible fins al dia 15 de juny, per tant, el bany estarà subjecte baix la responsabilitat de cada usuari. Pel que es refereix a la prevenció i la neteja, l’edil ha afegit que “es desinfectaran periòdicament els accesos i passarel·les, però així i tot, es recomana anar amb calçat i portar tovalla o alfombreta per evitar el contacte amb la superfície”.

Totes les persones que vulguen gaudir de la platja han de respectar les normes de l’Ordre Ministerial de Sanitat, en la qual s’assenyala que és obligatori:

  • Grups màxims de 15 persones, excepte persones que convisquen.
  • S’ha de respectar la distància de seguretat de dos metres mínim entre usuaris, mitjançant senyals en el terra per limitar els espais.
  • Els objectes personals han de romandre dins del perímetre de seguretat, evitant el contacte amb la resta d’usuaris.
  • Es recomana que els eixos dels para-sols no s’instal·len a distàncies inferiors de quatre metres.
  • Es permet la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esplai, sempre que es puguen desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantenir una distància mínima de dos metres entre els participants.
  • Es podrà fer ús de les dutxes, lavabos i vestidors limitant l’ocupació a una persona.

Pin It on Pinterest