Select Page

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, encapçalada per Jose Orozco, ha informat dels treballs de neteja i condicionament que estan portant-se a terme al llarg d’esta setmana al riu Algar.

El regidor ha detallat el desenvolupament d’estes actuacions, que es troben emmarcades dins del Pla de Manteniment del riu Algar, i han consistit particularment en el desbrossament de sendes i la retirada de canya, en esta primera setmana.

Segons ha detallat Orozco, s’ha efectuat el desbrossat de les sendes que es troben al llarg del riu, a una banda i a l’altra, per obtindre un carril més ample on la gent puga passejar de forma més amable i mantenint la distància de seguretat. “La vegetació estava invadint les sendes i era impossible per a la població gaudir de l’entorn natural sense complir les condicions del decret d’Estat d’Alarma”.

Per altre costat, el regidor també ha explicat que “s’ha triturat la resta de canya que hi havia a la desembocadura del riu, a causa de la Dana que va assolar Altea a finals de febrer”. “Hem reiniciat les tasques d’erradicació de la canya en els rogles on es trobava tapada, desbrossant-la i tapant-la de nou per restar-li fotosíntesi i així afavorir la implantació progressiva de vegetació riberenca autòctona”, ha afegit Jose Orozco.

Per finalitzar, s’ha procedit a la neteja del pont de Sogai, com ha assenyalat l’edil de l’àrea; “es trobava amb una gran acumulació d’àrids que estaven  obstaculitzant el curs de l’aigua, ja que només dos ulls dels set del pont es  trobaven totalment permeables. El que estem fent és dragar la part superior del pont i passar la pedra a la part baixa aprofitant-la per reomplir els espais oberts riu avall provocats pel temporal, per dotar-lo de més resistència i permetre la circulació de la corrent natural per la capacitat del desaigüe”.

Pin It on Pinterest