Select Page

La ciutadania d’Altea roman a casa, realitza les eixides estrictament necessàries i col·labora amb els Cossos i Forces de Seguretat denunciant conductes que vulneren o no compleixen amb les restriccions de l’estat d’alarma.

L’Ajuntament d’Altea ha celebrat este matí, com tots els dimarts des que es decretara l’estat d’alarma, una nova reunió de seguretat presidida per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i que completen els Cossos i Forces de Seguretat i representants municipals. L’encontre s’ha realitzat per videoconferència i hi han participat el tinent de la Guàrdia Civil, Borja Fernández; el cap de la Policia Local, Miguel Pérez; el cap de Protecció Civil local, Vicent Devesa; i els regidors de Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz; Comunicació i Noves Tecnologies, Pere Barber; i Benestar Social, José Luis León Gascón.

Guàrdia Civil i Policia Local han coincidit en que la ciutadania d’Altea està col·laborant amb l’estat d’alarma i la gran majoria roman a casa i realitza les eixides estrictament necessàries. Així mateix, estan rebent telefonades de veïns que denuncien conductes d’altres que vulneren o no compleixen amb les restriccions fixades pel Govern en aplicació de l’estat d’alarma decretat per fer front a la pandèmia pel coronavirus.

La Guàrdia Civil ha informat que des del dijous passat, 2 d’abril, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, s’ha detectat un repunt en l’afluència de persones en supermercats i un major nombre de vehicles en carretera i circulant per la localitat. En este sentit, han interposat denúncies i han fet tornar a diversos vehicles a la seua residència habitual. Per este motiu, s’ha reforçat la vigilància als peatges de l’AP-7 i també han incrementat la seua presència en els supermercats d’Altea i la resta de la comarca, per tal de controlar la mobilitat en plena crisi pel coronavirus.

Per part de la Policia Local, s’han redoblat les identificacions que venien fent fins ara, tant en persones com en vehicles. I informen que ha baixat el nombre de denúncies, i des del passat dimarts s’han interposat només 13. Així mateix, també han intensificat els controls a supermercats i farmàcies.

No obstant això, els Cossos i Forces de Seguretat indiquen que també hi va haver una menor afluència de vehicles i transeünts des del passat 29 de març, quan el Govern va anunciar que enduria el confinament i la limitació total de moviments excepte dels treballadors d’activitats essencials.

Finalment, des de la regidoria de Benestar Social, el seu regidor ha informat que l’alberg temporal instal·lat al CEAM, des del passat 2 d’abril, per acollir a persones sense sostre durant esta crisi sanitària, està funcionant amb normalitat i en estos moments acull a 3 persones. Este alberg tindrà, de moment, un aforament per a 10 persones.

Pin It on Pinterest