Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, presidia este dimarts la reunió de seguretat celebrada entre l’Ajuntament d’Altea i els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per tal de fer un seguiment de l’estat d’alarma a Altea i comarca.

A la reunió, que es va mantindre a través de videoconferència, hi van participar el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz; el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Pere Barber; el tinent de la Guàrdia Civil i el brigada del mateix cos; l’actual cap de la Policia Local d’Altea, Miguel Pérez; el cap de protecció civil local i el secretari municipal.

Entre les dades aportades per la Policia Local d’Altea destaquen les denuncies a una mitja de 10-15 persones al dia, des que es decretara l’estat d’alarma, i s’han identificat més de 150 persones i vehicles. En este sentit el regidor de Seguretat Ciutadana explicava que ‘’esta setmana la Policia Local d’Altea ha reforçat els controls i, després d’una primera setmana més informativa, està sent més severa en les denúncies, ja que es dona per avisada a la ciutadania del que es pot fer i del que no. El que es pretén és que els desplaçaments siguen justificats i estrictament necessaris, i que alteans i alteanes respecten la quarantena de l’estat d’alarma quedant-se a casa per tal de lluitar contra la pandèmia del coronavirus’’.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha identificat una mitja de 1.000 cotxes diaris i aplicat 40 multes al dia, dades corresponents als municipis d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia.

Miguel De la Hoz aclaria també que durant l’estat d’alarma ‘’la Policia Local està a les ordres de la Guàrdia Civil i realitzen controls conjuntament. També estan molt pendents a l’hora de tancament de farmàcies i altres establiments per prevenir robatoris’’.

Pin It on Pinterest