Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha comparegut este matí a Ràdio Altea, la ràdio municipal, on ha parlat de la situació en què es troba Altea, a hores d’ara, i després de complir-se una setmana des que el Govern Central decretara l’estat d’alarma a causa de la crisi del coronavirus.

Jaume Llinares ha dit que les xifres de la Comunitat Valenciana segueixen en ascens, com ha informat este matí la consellera de Sanitat, Ana Barceló. I ha matisat que respecte a Altea no es poden donar dades concretes ‘’perquè els Ajuntaments no estan autoritzats a donar-les’’. ‘’La Conselleria de Sanitat és l’autoritat sanitària competent en aquest cas i ofereix les xifres per províncies’’.

A hores d’ara, a la Comunitat Valenciana la pandèmia del COVID-19 s’ha cobrat la vida d’altres 25 persones (tres a Castelló, 10 a Alacant i 12 a València) i hi ha 297 nous pacients infectats per coronavirus. Fins ahir diumenge 22 de març, han mort 94 persones amb el coronavirus SARS-CoV-2 i hi ha hagut un total de 1.901 casos positius, el 45% de persones d’entre 30 a 60 anys; 33% en persones de 60 a 80 anys; un 14% en majors de 80 anys i un 8% de positius en persones de 10 a 30 anys.

Per als alteans i alteanes l’alcalde ha dedicat paraules d’agraïment pel comportament cívic de la ciutadania: ‘’al llarg d’estos dies de confinament, els alteans i alteanes han demostrat el seu sentit de la responsabilitat quedant-se a casa i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. Tots estem vivint moments complicats i excepcionals, i per això vull agrair la col·laboració de la ciutadania per mantindré la calma, solament així Altea superarà esta crisi’’.

‘’A la nostra comarca, -explicava també Llinares-, les instal·lacions sanitàries, amb l’Hospital de la Vila Joiosa al capdavant, estan preparades per afrontar els moments crítics de la malaltia que s’esperen en una o dos setmanes. De moment, la situació està controlada’’.

Mesures preventives davant el COVID-19 a Altea

També ha recordat que a Altea, des del passat 13 de març, i seguint les indicacions  acordades per la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Sanitat, es van prendre les mesures de seguretat corresponents amb la d’adopció d’un protocol de seguretat, que amb motiu de l’estat d’alarma es va ampliar, per tal de combatre amb tots els recursos municipals esta pandèmia.

‘’Des de l’àmbit municipal, -afegia l’alcalde-, estem treballant de forma coordinada, amb autoritats sanitàries i cossos de seguretat. Mantenim regularment reunions de seguretat amb la Guardia Civil, la Policia Local i Protecció Civil. Fins ara s’han interposat dos denuncies per comportaments inadequats, però esperem que la ciutadania respecte els protocols de seguretat i la tasca informativa que fan els cossos i forces de seguretat de l’Estat. A hores d’ara, la situació està controlada, però podria canviar en els pròxims dies, com ens estan advertint els experts sanitaris’’.

A més a més, el primer regidor alteà ha assenyalat que ‘’des de les distintes regidories s’està coordinant la distribució del material, perquè tots els empleats i empleades municipals treballen de forma segura i sense exposar-se a cap risc, però és cert que hi ha un xicotet dèficit de material que esperem solucionar a la major brevetat possible’’.

Ha comentat també que els distints departaments municipals estan funcionant ‘’amb la normalitat d’una situació extraordinària com esta’’. Molts treballadors ho fan des de casa, però garantint els serveis mínims per a la ciutadania en esta situació excepcional. I ha recordat que totes les dependències municipals estan tancades al públic, des de la posada en marxa de l’estat d’alarma. S’han habilitat mitjans alternatius telefònics i telemàtics per atendre les gestiones que resulten necessàries. El servici d’atenció al públic en les dependències municipals serà exclusivament mitjançant atenció telefònica des de les 8:30 fins a les 14:30 hores, de dilluns a divendres (965841300) o seu electrònica https://altea.sedelectronica.es/. 

Jaume Llinares s’ha referit també l’ajuda que l’Ajuntament, a través de la regidoria de Benestar Social, està prestant a totes les persones o col·lectius més vulnerables com les persones majors, els xiquets i les persones sense llar. ‘’Per als més menuts es garanteix el dinar que feien al menjador escolar, com una part important de la seua alimentació, i el rebran a casa’’.

Finament, Jaume Llinares ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, però ha insistit en atendre a les recomanacions dels canals oficials i autoritats sanitàries i no propagar notícies falses i evitar generar cap alarmisme innecessari. ‘’L’aplicació de totes estes mesures excepcionals ha alterat la nostra vida habitual, i per això agraïsc la bona disposició de la ciutadania per romandre a casa i respectar el confinament dictat per l’estat d’alarma com a mesura per evitar la propagació de virus’’.

Pin It on Pinterest