Select Page

El Beatik Altea Festival és la primera activitat que alberguen les instal·lacions en la seua nova etapa.

L’alcalde, Jaume Llinares, acompanyat pels regidors d’Urbanisme, Jose Orozco; Infraestructures, Diego Zaragozí; Cultura, Aurora Serrat i Educació, Vicenta Pérez, a més de tècnics i empresa responsables de la millora, ha girat visita a les instal·lacions de la Casa Vila Gadea després de les obres de rehabilitació de la mateixa.

Les obres, executades per Construciones Ripoll, han tingut un pressupost de 200.000€, han estat subvencionades per la Conselleria de Cultura i han consistit en treballs d’impermeabilització a la coberta; intervenció en la fusteria; lluït dels revestiments i modernització dels lavabos, convertint-los en accessibles. Una actuació d’acord amb la normativa de protecció de Bé de Rellevància Local de Vila Gadea i emmarcades en les obres de manteniment i conservació de l’immoble.

“Hem fet la visita del final d’obra, que encara que des de finals de gener està acabada ara ja estan tots els certificats pertinents de Conselleria. La casa ja s’està utilitzant perquè estan donant-se les classes del Beatik Altea Festival i és un espectacle veure com ha quedat la casa i l’entorn que és una meravella”. Ha comentat l’Alcalde en el transcurs de la visita.

Jaume Llinares ha assenyalat que “no estan acabades totes les millores que la casa mereix. Falta encara l’ascensor i algunes qüestions com la millora de la lluerna per millorar també el rendiment energètic de la casa”. “Però tot i això, la casa està espectacular i ja tenim ací les dues Càtedres, la Enric Valor de la UA i la Anetta Nicoli de la UMH i tindrem el Centre d’interpretació Carmelina Sánchez Cutillas. A més de que ara mateix s’estan impartint master classes del Beatik Altea Festival”; ha afegit el primer edil alteà.

L’Alcalde ha subratllat la intenció de l’Ajuntament de “donar-li l’ús que la casa mereix i la gent que la visita i no la coneixia es queda sorpresa perquè són unes instal·lacions úniques i la casa té moltíssimes possibilitats en un futur de fer un alberg a la golfes per albergar als alumnes de cursos. Encara que hi haja qüestions per resoldre, l’espai està i té un potencial molt gran d’ús la finca en si, i l’entorn és espectacular amb el mar i la Illeta de l’Olla just davant “. “Tenir cura de l’espai, posar-lo en valor i que la gent en gaudisca és l’objectiu que tenim. Volem que cada vegada s’utilitze més, que la finca estiga viva i que la gent sàpiga que aquesta casa és de poble “. Ha conclòs Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest