Select Page

Les persones participants elaboraran un curtmetratge sobre temes que afecten el seu entorn sobre la base de la prevenció de relacions desiguals

La regidoria d’Igualtat d’Altea, dirigida per Vicenta Pérez, ha organitzat Documóvil. Es tracta d’un taller d’iniciació audiovisual a través de la perspectiva de gènere destinat als joves dels instituts d’Educació Secundària del municipi. L’objectiu és la realització, per part dels alumnes, de curtmetratges amb equips de cinema professional. Segons explicava l’edil d’Igualtat: ‘’la finalitat principal del taller és la prevenció de relacions desiguals entre els i les joves, que en moltes ocasions desemboquen en conductes masclistes i violentes, tant verbals com físiques. D’altra banda, en este curs es realitzaran cinc documentals curts emprant eines audiovisuals de cinema professional’’.

Ja estan obertes les inscripcions per poder participar. El curs compta amb 22 hores de teoria i preparació del projecte. Posteriorment, cada grup comptarà amb 10 hores per al rodatge i l’edició dels curts. Les classes tindran una duració de tres hores setmanals.

Vicenta Pérez ha explicat que es tracta d’un projecte de la Universitat Miguel Hernández i la regidoria d’Igualtat d’Altea, finançat a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere en col·laboració amb la Xarxa Valenciana d’Igualtat. L’edil ha assenyalat que ‘’la història, l’enregistrament i l’edició serà realitzada pels propis alumnes. A més a més, els documentals curts resultants del Documóvil, seran presentats en un certamen obert al públic en el qual es debatran els temes tractats. En este espai, que es presenta com a tancament del Taller Documóvil, es pretén apoderar a l’alumnat, mitjançant la presentació dels seus treballs i el posterior debat”.

Documóvil és un curs-taller que acosta als alumnes a la perspectiva de gènere d’una manera innovadora. Vicenta Pérez ha animat als xics i xiques dels IES d’Altea a participar i inscriure’s ‘’com més prompte millor’’ ja que ‘’les places són limitades’’. Finalment, la regidora destacava que ‘’a més de l’experiència que suposarà per als joves participar-hi, els curtmetratges seran un material de qualitat que posteriorment podran ser utilitzats per la regidoria d’Igualtat en la realització de tallers, jornades, espais de sensibilització, etc. dirigits a la prevenció i atenció a les desigualtats de gènere’’.

Pin It on Pinterest