Select Page

Els dies 29 de febrer i 1 de març més de 35 agrupacions de teatre amateur de la Comunitat es reuniran a Altea amb l’objectiu de compartir experiències i activitats.

Els dies 29 de febrer i 1 de març Altea acollirà la celebració de la XXXIII Assemblea de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana (FTACV). Així ho ha anunciat la regidora de Cultura, Aurora Serrat, durant la presentació d’este esdeveniment. La regidora ha estat acompanyada per Mª José Tárraga, presidenta d’Albalat Teatre i Manolo Vivó, president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.

Durant estos dies Altea rebrà més de 35 agrupacions de teatre amateur de tota la Comunitat que iniciaran les seues activitats el dissabte, 29 de febrer, a les 10:30 hores, amb la recepció dels grups participants en l’assemblea. Seguidament, els participants realitzaran una visita guiada per Altea. I a les 13 hores tindrà lloc la recepció d’autoritats a la Casa de Cultura.

Les activitats continuaran per la vesprada, a les 16:30 hores, tindrà lloc un passacarrer a càrrec dels grups participants en la trobada amb la temàtica ‘’Els Musicals’’ pel següent recorregut: avinguda Comunitat Valenciana, carrers Generalitat Valenciana, Garganes, avinguda Jaume I i Plaça José Mª Planelles.

La jornada finalitzarà amb la gala d’entrega dels ‘’Premis Tables 2019’’, a les 20 hores a Palau Altea. Enguany els premiats són l’Associació Teatro Catral, el Consejo Internacional de Federaciones de Teatro Amateur de la Cultura Greco-Latina (CIFTA), Juan Luis Mira i Júlia Möller. La gala comptarà amb alguna sorpresa preparada per Albalat Teatre, el grup amfitrió.

La FTACV entrega cada any un premi a un grup federat per la seua trajectòria i activitat, enguany este reconeixement serà per a Catral Teatre. També s’entrega un premi una persona que, des de la seua professió o càrrec públic, ha destacat pel seu suport al teatre amateur. En este cas el premi serà per al dramaturg i professor de la Universitat d’Alacant, Juan Luis Mira. Un altre dels premis que s’entregaran durant la gala serà el que es concedeix a una entitat que ha destacat pel suport al teatre amateur, i enguany ha recaigut en el CIFTA i serà el seu vicepresident qui reba el premi. I, finalment, s’entregarà el premi a un actor o actriu que haja tingut relació amb el teatre amateur i la persona reconeguda enguany serà Júlia Möller, una actriu molt vinculada a Altea i amb una destacada trajectòria interpretativa.

El diumenge, 1 de març, a les 10 hores, tindrà lloc l’Assemblea General de la Federació de Teatre Amateur al saló d’actes del Centre Social. L’assemblea posarà fi a un cap de setmana ple d’activitats dedicades al teatre.

Aurora Serrat mostrava el suport de l’Ajuntament d’Altea a la FTACV i destacava ‘’la importància que té per a Altea la celebració d’este esdeveniment al nostre poble i més en un any en el que ostentem la capitalitat cultural valenciana’’. La major part dels actes són oberts al públic i la regidora ha volgut convidar als amants del teatre, i a alteans i alteanes a participar de les activitats organitzades.

Per la seua banda, María José Tárraga ha volgut agrair a la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i a l’Ajuntament ‘’el suport que ens han donat per poder celebrar esta assemblea a Altea. Era una il·lusió que Altea acollira este esdeveniment, coincidint amb la capitalitat cultural valenciana. Esperem que tots els grups que ens visiten gaudisquen de les activitats preparades durant les jornades de dissabte i diumenge’’. Tárrega també ha volgut donar les gràcies als patrocinadors de l’esdeveniment, Zaral i la Cooperativa Agrícola de Altea.

Finalment, Manolo Vivó, dedicava el seu agraïment a l’Ajuntament d’Altea ‘’per acollir-nos de nou, és la tercera ocasió que l’assemblea es celebra a Altea i sempre és una satisfacció poder tornar. Així mateix, un especial agraïment a Albalat Teatre la seua proposta i col·laboració en l’organització d’esta XXXIII assemblea’’.

Pin It on Pinterest