Select Page

Amb una important baixada del deute bancari, projectes executats i nombroses propostes sobre la taula, l’equip de govern Compromís-PSOE conclou 2019 amb un balanç molt positiu de l’any i amb il·lusió per encarar amb obstinació nous plans d’actuació; com són per exemple, la segona fase de remodelació del front litoral o la millora d’infraestructures en els nuclis antics d’Altea i Altea la Vella. Així ho ha indicat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, qui acompanyat per la portaveu de PSOE, Vicenta Pérez i el de Compromís, Diego Zaragozí, ha compartit esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació.

La trobada entre l’alcalde, els regidors i els mitjans informatius ha donat inici passades les 09:30h del matí amb la salutació de l’alcalde i el seu agraïment a la tasca informativa sobre el municipi que durant l’any fan els mateixos. Feta la introducció, Jaume Llinares ha cedit la paraula a la portaveu de PSOE, Vicenta Pérez.

L’edil socialista ha realitzat un minuciós balanç de l’activitat desenvolupada per les regidories que ostenta el seu grup: Joventut, Festes, Comerç, Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Sanitat, Igualtat, Normalització i Educació. Pérez ha remarcat que “aquest any ha estat any electoral; per tant any complicat i condicionat a aquest fet. Iniciem l’any amb unes regidories i el acabem repetint en algunes, però amb altres noves”.

El denominador comú en el balanç de les diferents regidories ostentades per PSOE ha estat la realització d’activitats encaminades al gaudi de cada un dels sectors que atenen els diferents departaments o la solució a problemes que també aquests plantegen; com pot ser la gent jove, la gent gran, els usuaris dels serveis que ofereixen les diferents àrees i el suport municipal a entitats socials que treballen en estos àmbits.

Vicenta Pérez ha citat algunes de les iniciatives dutes a terme en aquest últim any, com ara la instauració de punts informatius als instituts, l’ampliació de la dotació pressupostària a les festes; accions promocionals del comerç i suport a les seues iniciatives com la Fira d’Esdeveniments; l’ús de bicicletes per la policia local perquè aquesta tinga una major proximitat amb la població; ampliació de subvencions a organitzacions sense ànim de lucre perquè puguen dur a terme activitats en benefici de la societat alteana; la creació del Consell de Dones; la realització de xerrades i activitats als IES, que no només volen conscienciar la població sinó que tenen el propòsit de prevenir problemes de futur; s’han ampliat els punts violeta i l’atenció que aquests presten amb professionals en matèria de violència; l’Aula de Cuina segueix amb una important agenda en la qual també es treballa amb els xiquets i xiquetes el tema de la igualtat; ampliació de l’oferta de l’Escola d’Adults i nombre d’alumnes; s’ha instaurat un Premi a l’Esforç Acadèmic i s’estan executant les obres del Pla Edificant en els centres Garganes, Altea la Vella i IES Altaia.

Quant als plans de futur, Vicenta Pérez ha parlat de seguir amb les activitats que es desenvolupen, fomentant i potenciant-ne de noves; la creació del Pla Jove i l’execució de les obres restants de Edificant, entre altres propostes.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Diego Zaragozí ha qualificat de “molt positiu” el resum de l’any 2019 i ha indicat que, “les eleccions han corroborat que els veïns d’Altea han pensat que hem treballat bé i volen que seguim governant.”

Zaragozí ha assenyalat a la designació d’Altea com a Capital Cultural com un dels èxits més destacables de l’exercici. El portaveu de Compromís ha dividit el seu balanç en treball realitzat i projectes 2020.

De les accions i projectes executats que l’edil ha recordat, destaquen el guardó de Bandera Blava per a la Platja de l’Espigó; la reparació del camí principal d’accés a Serra Bèrnia i també el de les Revoltes; la compra i restauració del Molí dels Moros; el canvi de seu de Jutjat de Pau; les obres de tancament del campus de Belles Arts; Pressupostos Participatius, dels quals naix el projecte de millora de camí d’accés a la Ciutat Esportiva que en estos moments s’està realitzant; l’aprovació de l’ordenança de la Film Ofice; el projecte Altea Emprèn; l’oficina de projectes Europeus; la millora en els serveis que ofereix l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal amb l’ampliació de l’aportació econòmica de l’ajuntament i la creació de la brigada d’actuació en urbanitzacions i disseminats; la reparació dels dos dipòsits municipals d’aigua potable i obres al carrer de Pilota. Estos i altres projectes han vist la llum en l’exercici que està a punt de concloure. De les actuacions de futur, Diego Zaragozí ha assenyalat que “vam començar l’any amb una bona notícia en cultura ja que Carmelina Sánchez Cutillas ha estat designada l’escriptora de l’any”. L’asfaltat de l’aparcament de Basseta és un altre dels projectes en què està treballant l’equip de govern; la celebració del Festival de Sèries Nostrum; contractació d’ADL; nou cicle musical de Jazz; instal·lació de lluminàries ecològiques; entre altres importants com serà el Projecte de Millora del Portal Vell, C/ Sol i Carrer Alacant que inclou la substitució de la xarxa d’aigua potable i clavegueram.

“Estem parlant de molts projectes que són de legislatura com la remodelació del Front Litoral o la millora d’Infraestructures en els nuclis antics d’Altea i Altea la Vella, que traspassen les capacitats d’un exercici”; ha assenyalat el primer edil alteà durant la seua xerrada amb els mitjans de comunicació.

“Per a mi el reconeixement de la Capitalitat Cultural és important perquè reforça la imatge d’Altea com a model de poble de qualitat, tranquil, amb cultura, acollidor, que a la fi repercuteix en turisme i repercuteix en la imatge que donem a l’exterior, en la millora de la qualitat de vida i de les nostres possibilitats econòmiques. Aquesta és la idea per la qual s’aposta, la imatge de poble que volem transmetre a la resta del món”; ha declarat Jaume Llinares, que ha afegit que “creiem que tot el que està lligat al Front Litoral i a l’aposta cultural farà millorar la nostra imatge, l’economia i reforçarà el turisme, un dels components més importants dels nostres recursos. Així com atraurà a tota aquesta gent que busca qualitat de vida; urbanisme més respectuós; aposta pel respecte al patrimoni i al medi natural “.

Segons l’alcalde, totes les propostes que l’equip de govern planteja segueixen la línia de model de poble que ell mateix ha descrit. “Intentem que el patrimoni siga una aposta importantíssima en el municipi”; ha ressaltat Llinares, per a qui la icona del municipi és el Casc Antic.

Jaume Llinares ha parlat de la gran oferta cultural que té el municipi d’Altea i recorda alguns dels espectacles que la Capitalitat Cultural ha sumat a l’activitat habitual com “La Consagració de la Primavera”; “Festival d’orquestres de Bankia”, exposicions i un llarg etc.

De grandíssima alegria ha qualificat l’alcalde a la designació de Carmelina Sánchez Cutillas com a escriptora de l’any, per la gran vinculació de la mateixa a Altea i ha anunciat que Altea serà subseu, al costat de València, de la celebració.

Jaume Llinares s’ha referit a la “excel·lent relació” que existeix entre la UA i la UMH amb l’Ajuntament d’Altea. Fruit d’esta col·laboració Altea gaudeix de projectes com ara la Càtedra Enric Valor, la Càtedra Anetta Nicoli i Altea Emprèn “. En este mateix ordre, l’Alcalde ha revelat que en l’actualitat hi ha converses amb la Universitat de València per a una futura col·laboració.

Pel que fa al pressupost municipal per al 2020, aprovat en ple ahir dijous 12 de desembre, l’alcalde ha apuntat que “es tracta d’un pressupost possibilista que permet mantenir i millorar els serveis als ciutadans”. Jaume Llinares ha explicat que l’augment de 900.000 € a la partida de personal es deu en gran mesura a la millora de les condicions salarials dels llocs de Secretari, Tresorer i Interventor municipal. Places que en este moment estan cobertes de forma provisional perquè al tractar-se de funcionaris de carrera estos prefereixen un destí millor remunerat que el d’Altea i resulta complicat cobrir aquestes places.

L’Alcalde ha acabat parlant del Projecte de Remodelació del Front Litoral en la seua segona fase, que previsiblement donarà inici al setembre de 2020 i no ha volgut deixar de banda la situació econòmica de les arques municipals, que ha millorat notablement amb una important baixada de la deute i la pretensió d’acabar la legislatura a 0. “Esperem acabar la legislatura amb deute 0”; ha conclòs l’alcalde, qui ha desitjat anys venidors pròspers.

 

Pin It on Pinterest