Select Page

El regidor de Sanitat, José Luís Lleón Gascón, ha informat de l’actuació de fumigació duta a terme en el Cementeri Municipal, emmarcada en la campanya “Tots contra el mosquit tigre”, amb motiu del Dia de Tots Sants en què el recinte , com és habitual, comptarà amb un increment notable de l’activitat i de visites.

Lleón Gascón ha explicat que “es tracta d’una fumigació especial per al mosquit tigre que no afecta l’entorn i en la qual es posa especial atenció als xiprers, que són un focus de dipòsit d’ous, i a les piles d’aigua existents”.

“En estos dies l’activitat del cementeri s’incrementa de forma considerable i amb ella l’ús de l’aigua, de manera que si no es posen mesures de prevenció eliminant els focus, els mosquits proliferaran”; ha apuntat l’edil, qui ha assenyalat que s’han col·locat cartells informatius a les instal·lacions del Cementeri Municipal amb recomanacions bàsiques de pràctiques que cal evitar.

Entre aquestes recomanacions hi ha el fer orificis en tests a la part basal per evitar que puguen acumular aigua de pluja o reg durant llargs períodes de temps; utilitzar terra, sorra o altres materials que puguen retenir la humitat necessària per a la planta sense acumular l’aigua; utilitzar la quantitat d’aigua necessària per a la planta; utilitzar si és possible plantes artificial o altres ornaments que no necessiten aigua; evitar ficar el test sobre un recipient o plat que puga recollir l’aigua d’escorrentia després del reg, deixant que l’aigua córrega per facilitar la seua evaporació; en la visita a les instal·lacions intentar buidar tots aquells recipients que continguen aigua i informar el personal del centre sobre punt o llocs on s’haja vist acumulació per poder retirar-los.

“Amb l’aplicació de tractaments especials contra el mosquit tigre i la pràctica d’aquestes mesures per part dels usuaris, reduirem entre tots, en bona mesura, les plagues de mosquits tigre al Cementeri i evitarem les molèsties que estos ocasionen”; ha conclòs l’edil de Sanitat, José Luís Lleón  Gascón.

Pin It on Pinterest