Select Page

La Conselleria d’Agricultura establirà un nou pla d’acció encaminat a crear el mínim impacte possible.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, José Orozco, assistien ahir a València, en representació de l’Ajuntament d’Altea, a la reunió de treball convocada per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, per a tractar d’establir conjuntament vies de col·laboració entre la Conselleria i els municipis afectats per la malaltia de l’ametler, Xylella fastidiosa.

En primer lloc, la consellera va explicar la situació actual de la Xylella fastidiosa i demanava a tots el representants dels municipis afectats, la màxima col·laboració per tal de lluitar front a la malaltia.

D’esta forma, la Conselleria va a establir un nou pla d’acció encaminat a crear el mínim impacte possible. Aquest consistirà en actuar, en primer lloc, en les parcel·les d’ametlers on s’haja detectat un positiu. I, després, en les parcel·les abandonades que hi estiguen dins d’un radi de 100 metres. En la resta de parcel·les que estiguen cuidades i en cultiu no s’actuarà. L’arrencada i eliminació sols s’executarà sobre ametlers. En la resta de cultius; vinyes, oliveres, cítrics, fruitals, etc., en tot cas, només s’aplicaran tractaments fitosanitaris.

Totes aquestes actuacions aniran acompanyades d’un major esforç en investigació per part de la Conselleria per tal d’abastir, el més prompte possible, una solució front a la Xylella fastidiosa.

Pin It on Pinterest