Select Page

L’Ajuntament, mitjançant la regidoria de Participació Ciutadana, s’ha adherit a la Xarxa d’Ajuntaments contra el Desaprofitament Alimentari. Amb este projecte, Altea formarà part d’un grup de treball junt a altres ajuntaments com ara el de Málaga, Oviedo, Torrelodones, Valencia o Zaragoza,  on seguiran els objectius de prevenció del desaprofitament alimentari en industria, comerç, restauració i llars; així com el reaprofitament i distribució dels excedents alimentaris aptes per al consum humà.

La regidora de Participació Ciutadana, Maria A. Laviós ha explicat que “les accions programades entorn a esta iniciativa es centraran en la formació i recolzament a la industria i al comerç en este sentit, la formació a voluntaris de menjadors socials i ONG’s sobre seguretat alimentaria, higiene i manipulació d’aliments; la formació i recolzament a la restauració en l’impuls de bones pràctiques contra el desaprofitament alimentari i la sensibilització de la ciutadania, especialment entre joves i xiquets, sobre la importància de “redescobrir” el valor dels aliments i fer un bon ús d’ells”.

En este sentit, la iniciativa ha sigut impulsada per empreses de la indústria i distribució alimentària, i coordinada per AECOC, Associació d’Empreses del Gran Consum, que reuneix a més de 30.000 companyies i que compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura i Alimentació; de diverses Administracions Autonòmiques i Locals; i amb la resta d’associacions que representen a les empreses del sector de la indústria, distribució i hostaleria.

Anteriorment, l’Ajuntament ja va participar en la Setmana contra el Desaprofitament Alimentari de l’AECOC per a la celebració del “Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i Desaprofitament Alimentari” el 29  de setembre. A més, també es tindrà en compte com a data important, el 17 d’octubre,  declarat per les Nacions Unides com el Dia Mundial de l’Alimentació.

Pin It on Pinterest