Select Page

Creu Roja concedeix enguany 52 distincions a persones i entitats de la província per la seua col·laboració destacada.

Antonio Navarro, president provincial, Medalla d’Or de Creu Roja Espanyola.

Més de sis-cents voluntaris i voluntàries de Creu Roja, vinguts de tota la província, es donaven cita el passat dissabte 1 de juny a Altea per a commemorar el Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. Aquest esdeveniment, que enguany porta com a lema “Per la Humanitat”, constitueix l’acte més important que celebra anualment Creu Roja i serveix com a escenari per reconèixer i posar en valor l’esperit solidari i d’ajuda mútua de totes les persones que fan possible la tasca de la Institució Humanitària a la província.

L’esdeveniment va tenir lloc a Palau Altea on es va desenvolupar l’acte principal amb el lliurament de distincions a les persones i entitats amb una trajectòria o col·laboració destacada en Creu Roja. Cal ressaltar la concessió de la Medalla d’Or, màxima distinció de la Creu Roja, al president provincial, Antonio Navarro.

Creu Roja va fer entrega de vint Diplomes de Reconeixement a l’Acció Voluntària, un Diploma d’Honor, dos Medalles a la Constància, cinc Medalles de Bronze, així com dues Medalles de Plata. En total la Institució va concedir en este any 2019 un total de 52 distincions.

Un dels actes més emotius de l’esdeveniment el va representar la poetessa Magdalena Sánchez Blesa amb el seu recital de huit poesies sobre la solidaritat, el medi ambient, la pobresa, la resiliència i el desig d’un futur millor.

Previ a aquest esdeveniment, Creu Roja va realitzar activitats per als més menuts, així com l’elaboració d’un mural elaborat per voluntariat de Creu Roja. Es van dur a terme, a més a més, visites guiades al nucli antic d’Altea per al voluntariat que va acudir des d’altres punts de la província.

Durant aquesta setmana passada Creu Roja ha realitzat a Altea diferents activitats i tallers per donar a conèixer entre la població gran part de la tasca que desenvolupa per mitjà d’una jornada de portes obertes a la seua seu, la realització d’exercicis i simulacres, tallers de salut i medi ambient i la projecció d’un cicle de cinema sobre drets humans, entre altres activitats.

L’acte de dissabte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares; el president de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, F. Javier Gimeno; el president provincial de Creu Roja a Alacant, Antonio Navarro; la directora general de Justícia de la Generalitat Valenciana, Verónica López i el president de Creu Roja a Altea, Miguel Orozco; entre altres autoritats i institucions.

Sobre Antonio Navarro

Antonio Navarro es va incorporar a Creu Roja a l’any 1995, tot i que molt abans ja col·laborava des del seu despatx professional a Petrer. Abans d’assumir la Presidència Provincial de Creu Roja a Alacant, va ser durant anys president de Creu Roja a Petrer, i vicepresident provincial. Ha col·laborat en diferents comissions al llarg de la seua trajectòria.

Pin It on Pinterest