Select Page

L’Oficina de Projectes Europeus (OPE) de l’Ajuntament d’Altea, ha participat en el projecte ‘Building Bridges’ que s’ha dut a terme a Malta del 8 al 14 d’abril. La nostra localitat ha estat representada per cinc joves alteanes que s’han traslladat fins a Malta per a participar en aquesta iniciativa impulsada per la Unió Europea dins del programa ERASMUS +, a través de l’OPE de l’Ajuntament d’Altea.

L’objectiu del projecte ‘Building Bridges’ ha sigut aprofundir en els patrons dels professionals que desenvolupen el seu treball amb joves i xiquets amb problemes per a relacionar-se i en risc d’exclusió social a causa de la seua procedència d’entorns desfavorits, o que viuen baix tutela en centres de menors. Per a això s’ha treballat en les teories del suport i la inclinació.

Com explicaven les participants, “normalment, els xiquets i els joves amb aquestes característiques desenvolupen patrons d’inclinació insegurs amb els seus cuidadors més pròxims, molts han patit experiències traumàtiques com a abusos, addiccions dels pares, etc. Això no significa que no puguen formar relacions, sinó que poden tindre necessitats particulars, perquè la seua capacitat per a generar confiança es veu afectada. Encara que la inclinació comença en la infància, la necessitat de relacions d’inclinació continua durant tota la vida. Per això, la importància d’abordar aquest aspecte per a millorar les seues habilitats socials, reforçar la seua seguretat, confiança i que aprenguen a creure en si mateixos”.

Així mateix, durant les diverses jornades de treball dutes a terme a Malta es van abordar estratègies per a formar als treballadors que desenvolupen la seua labor amb joves en situacions d’exclusió social. En aquest sentit, és important que aquests professionals estiguen equipats amb un conjunt d’habilitats que els ajuden a enfrontar situacions complexes i sàpiguen “construir ponts” en les relacions amb aquests joves. Entre aquest conjunt d’habilitats destaca el desenvolupament de pràctiques inclusives amb joves amb necessitat d’inclinació, així com proporcionar habilitats per a la comunicació efectiva, crear confiança i construir estructures de suport.

Finalment, Pere Lloret, regidor d’Hisenda i responsable de l’OPE, manifestava la seua satisfacció per la participació d’Altea en aquest tipus d’iniciatives. Sobre el projecte, destacava la importància de les relacions “en molts nivells i en el curs de la nostra vida”. “És principalment per aquesta raó que desitjàvem formar part d’aquesta iniciativa per a proporcionar habilitats i coneixements que pogueren guiar als participants en el seu treball amb els joves”.

Pin It on Pinterest