Select Page

La Casa de l’Aigua ha estat l’escenari de la selecció dels artesans que participaran en la 36a Mostra d’Artesania d’Altea, que enguany es desenvoluparà del 17 al 21 d’abril i del 29 de juny a l’1 de setembre. En total són 22 artesans els elegits per participar en la present edició.

Com a novetat destacable d’aquesta edició, “els artesans han tingut la possibilitat de triar si volien participar durant la Setmana Santa i juliol o durant l’agost i els primers dies de setembre”; ha assenyalat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, que ha explicat que “hi ha artesans als quals els resulta excessiu participar durant tot el període de la mostra pel desplaçament que han de fer. Per això hem volgut fer dos torns de participació “, ha concretat Zaragozí.

“El resultat de l’elecció dels participants ha estat peculiar, respecte a les edicions anteriors, perquè hi ha artesans que estaran durant tota la mostra i altres que només una part d’ella” ha matisat el responsable municipal de Cultura. Diego Zaragozí ha apuntat que, “amb aquests nous períodes d’exposició donem cabuda a més artesans i així l’oferta comercial i artística és molt més àmplia”.

Dels 22 artesans participants, 14 ho faran durant tota la Mostra; 4 fins al 31 de juliol i 4 des de l’1 d’agost. Pel que el nombre d’estands segueix sent l’habitual de 18.

L’edil de Cultura ha subratllat que “ha tornat a haver una gran afluència de ceramistes, ja que últimament només n’hi havia un i aquest any s’han presentat quatre, de manera que la ceràmica tornarà a tenir una important presència a la Mostra d’Artesania”.

Pel que fa al nivell artesanal dels aspirants, aquestes han estat les paraules de l’edil: “el nivell de qualitat en la presentació dels originals que s’han presentat per a la selecció ha estat altíssim. Hi ha hagut gran unanimitat per part del jurat a l’hora de triar als participants, que ha tingut en compte criteris de qualitat artística, originalitat i el grau de manipulació artesanal que tenen els productes “.

El jurat ha estat format per Diego Zaragozí, regidor de Cultura; Anna Alvado, regidora de Turisme i Comerç; Vicente Ripoll, regidor de Festes; Rocío Gómez, Grup Municipal PP; Arianne Burli, Grup Municipal CIPAL; Luis Branca, president de UNART; Lucía Lorente R, representant de UNART; Pablo A. Caporali, representant de UNART; Felipe Marco, representant de UNART i Ignacio Beltrán, tècnic de Cultura.

Pin It on Pinterest