Select Page
  • L’Ajuntament d’Altea ha participat a Varsòvia en la segona reunió del projecte ‘Yourope’.
  • S’han avaluat les acciones dutes a terme fins al moment i fixat noves metes per a combatre la desinformació a la UE així com la repercussió de les fake news.
  • A més d’Altea han assistit representants de municipis de Xipre, Bèlgica, Itàlia, Grècia, Eslovènia, Bulgària i Polònia, el país amfitrió.
  • El projecte ‘Yourope’, finançat amb 148.680 € per la Comissió Europea, pretén combatre l’euroescepticisme a la UE. 

Altea ha participat a Varsòvia durant els dies 20, 21 i 22 de febrer en la segona reunió del projecte ‘Yourope’, en la qual s’han avaluat els resultats de les accions dutes a terme des de l’inici del projecte. També s’han establert noves àrees d’intervenció per a combatre l’euroescepticisme en els huit països participants.

En aquest sentit, els assistents van acordar incloure en l’agenda de treball les notícies falses (fake news) i la seua influència en la desinformació. La responsable de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, Paloma Verdú, va reconèixer que ‘’hi ha consens entre els nostres socis del projecte ‘Yourope’ que la desinformació i les notícies falses contribueixen a crear una realitat distorsionada sobre la Unió Europea’’.

Per la seua part, Mireia Bañuls, professora de l’IES Bellaguarda, va valorar molt positivament la participació de l’institut en el projecte, ja que “enriqueix l’aprenentatge de l’alumnat, millora la pràctica docent i afavoreix una actitud de progrés i integració europea”. A més, va afegir que és una manera de  “promoure una actitud positiva cap a la UE, així com aportar una visió àmplia i positiva cap al que és Europa i el que suposa formar part d’ella”. Com a docent de Geografia i Història a Altea ha afegit que “és una matèria que comprèn continguts que van des de la història de la Unió Europea i les seues polítiques, fins als reptes als quals s’enfronta’’.

Finalment, va agrair l’Ajuntament d’Altea i, especialment, a l’Oficina de EuroAltea, la seua tasca i “sobretot el fet d’involucrar als docents en una iniciativa d’aquesta envergadura, per a així traçar línies de connexió i coneixement amb la resta de regions que participen en aquesta cooperació”.

Projecte ‘Yourope’

El projecte ‘Yourope’ va nàixer com una iniciativa de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea; i depèn de la regidoria d’Hisenda i RR.HH, encapçalada per Pere Lloret; per afrontar el problema de l’euroescepticisme i construir una visió positiva del futur de la Unió Europea. Aprovat i finançat per la Comissió Europea amb 148.680 €, compta amb la participació de 23 municipis de Xipre, Eslovènia, Bèlgica, Grècia, Bulgària, Itàlia, Polònia i Altea.

La primera reunió del projecte va tenir lloc a Altea durant els dies 30 i 31 d’octubre de 2018. En aquella ocasió es van fixar els objectius i van concretar les accions.

La pròxima reunió del grup de treball tindrà lloc a Xipre (Athienou) al mes d’abril de 2019.

 

Pin It on Pinterest