Select Page

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha informat de la constitució del ‘Consell Municipal de Dones i Igualtat’, com un organisme de representació, participació i interlocució entre el moviment associatiu de dones i l’Administració Local, amb l’objectiu d’aconseguir una igualtat efectiva entre dones i homes a Altea.

A la reunió constitutiva van assistir i formen el Ple del Consell els cinc grups polítics de l’Ajuntament d’Altea, en aquest cas PSOE, Compromís, Altea amb Trellat, CIPAL i PP. També van assistir representants de les diferents associacions com l’Associació Amas de Casa d’Altea; l’Associació Anémona; l’Associació Sweetie; l’Associació E-Mujeres i l’Associació El Corfoll -Plataforma Feminista-. A més de diferents representants del Centre de Salut d’Altea; el Centro Mujeres 24 horas de Dènia, al qual està adherit Altea; un representant de l’àmbit educatiu del municipi i dos portaveus sindicals de CC.OO i USO.

Els punts tractats en la reunió del Consell van ser la constitució d’aquest, donar compte de les persones que ostenten les diferents categories i fixar un calendari anual amb les reunions ordinàries.

En aquest cas, com ha explicat l’edil, “s’han triat els mesos de febrer, mes previ al Dia de la Dona i octubre, mes previ al Dia Contra la Violència de Gènere per a reunir l’òrgan consultiu de forma ordinària. Aquest serà l’encarregat d’informar el govern sobre les necessitats, interessos, millores del benestar i qualitat de vida de les dones, a més de visibilitzar les demandes socials actuals, sensibilitzar al Govern Local, impulsar projectes, programes i potenciar polítiques públiques igualitàries en l’exercici del dret de participació ciutadana que ostenten”.

Vicenta Pérez ha recordat que “qualsevol associació que reculla en els seus estatuts una part de dedicació a la dona o a la lluita per la igualtat, pot sol·licitar formar part del Consell. En aquest cas, hauran de presentar sol·licitud per registre d’entrada municipal o amb certificat digital dirigit a la Regidoria d’Igualtat. A més, hauran d’aportar la certificació del número de persones associades desagregat per sexe, de persones que formen la representació de l’entitat, la còpia dels estatuts de l’associació o entitat i una breu memòria de les activitats realitzades en els últims dos anys”. I ha animat a les diferents associacions i entitats a formar part del Consell si així ho desitgen, “perquè la diversitat de perspectives és molt positiva i enriquidora”.

Finalment, l’edil s’ha mostrat molt orgullosa després de la constitució del Consell, “aquest òrgan aproparà a la Regidoria d’igualtat i als membres de les associacions d’Altea a valorar i posar en comú totes les perspectives sobre la dona i la igualtat que volem aconseguir; a més de desenvolupar activitats i mesures d’acció positives que afavorisquen l’apoderament de les dones del municipi”.

Pin It on Pinterest