Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco; el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer i l’arquitecta municipal, van mantindre ahir a una reunió de treball al Ministeri de Fomento amb el director general de Carreteres, Javier Herrero.

Com informava l’alcalde, ‘’durant este encontre al Ministeri vam presentar la nostra proposta d’enllaç sud, reflectida en la proposta de Pla General i en el document per a la Millora de la Connectivitat de l’AP7,  consensuada prèviament entre l’Ajuntament i  la Conselleria de Vertebració del Territori i Obres Públiques’’.

En este sentit, Imma Orozco afegia que ‘’per això també vam exposar una petició molt important per al poble, a la qual es van mostrar receptius: l’anul·lació del projecte de la variant; una variant a la qual ens havíem oposat tots els grups municipals en acord Plenari, pel seu cost i per suposar una gran agressió al territori quan existeixen altres opcions molt més respectuoses amb el medi ambient i més econòmiques, com la que planteja l’enllaç sud. Eixa possibilitat és encara més viable si tenim en compte que l’AP7 serà lliure previsiblement a finals de 2019’’.

Així, el director general va informar a la delegació alteana que s’havia mantingut una reunió entre Ministeri i Conselleria sobre les propostes d’enllaços a l’AP7 entre els que es troba el d’Altea. També es va comprometre a estudiar la situació administrativa de l’expedient per decidir de quina manera s’ha de procedir per anul·lar definitivament la variant i apostar per aprofundir en l’estudi d’altres alternatives com la que alcalde i regidors alteans li van poder exposar.

Finalment, es va aprofitar esta reunió per tractar altres qüestions d’interés per a Altea. Com ara els condicionants tècnics i jurídics necessaris que han de possibilitar la construcció de la canonada de connexió entre els dipòsits del Montahud i Sant Xotxim, que ha de travessar l’AP7 o vies paral·leles, per a abastir al poble. Com manifestava Roque Ferrer ‘’esta obra l’assumirà la Conselleria, quan s’anul·le la variant, com afirma el director general de Carreteres, del Ministeri de Foment, qui ens va confirmar que si a Altea no li serveix la variant, eixe Ministeri no té cap interés en mantindre la seua projecció, així es facilitarà el pas de la infraestructura hídrica’’.

Pin It on Pinterest