Select Page

Divendres passat, 14 de desembre, la Casa de Cultura va acollir la cloenda del cicle Llibres a la Tardor amb la presentació de les dos obres guanyadores dels Premis Altea 2018: ‘Murta i els minairons’, de Mercè Climent amb il·lustracions de Pau Urios, Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil; i ‘Gens il·lustres’, de Tom Colomer, Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, va conduir l’acte en el qual van participar els autors de les obres guanyadores, Tom Colomer i Mercè Climent; Pau Urios, il·lustrador de ‘Murta i els minairons’; Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor i José Miguel Cortés, president de la Fundació Caixaltea. Entre el nombrós públic hi va estar present també l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Joan Borja va ser l’encarregat de presentar els autors Tom Colomer i Mercè Climent. Borja va dedicar paraules d’elogi als dos guanyadors dels Premis Altea de Literatura i Investigació, així com a Pau Urios, il·lustrador de l’obra de Mercè Climent. Així mateix, Joan Borja va agrair a l’Ajuntament i a Fundació Caixaltea el seu suport.

Tom Colomer va explicar que ‘Gens il·lustres’ descriu la història de la seua  família des de mitjans del segle XIX. El llibre es remunta generacions enrere per narrar el que va passar, enllaçant-ho amb el context de la important industrialització de la ciutat de Sabadell. ‘’Un homenatge a la meua família i als meus avantpassats’’, assenyalava Colomer. El jove escriptor (Sabadell, 1997) és estudiant de Filologia Clàssica i d’Estudis Literaris en la Universitat de Barcelona, també es dedica a escriure i dirigir teatre.

Mercè Climent va manifestar: ‘’aquest premi em fa especial il·lusió perquè tinc ganes de mostrar-lo a la xiqueta que va inspirar aquesta història: Murta’’. L’escriptora alcoiana, nascuda el 1981, és Enginyera agrònoma i Llicenciada en Filologia Hispànica. A més, compagina l’escriptura per a xiquets i per a adults, ha guanyat diversos premis literaris, amb l’edició.

Finalment, Diego Zaragozí va mostrar la seua satisfacció per la gran acollida d’esta presentació de les obres guanyadores dels Premis Altea que tancava el l’activitat Llibres a la Tardor. ‘’Ha suposat un fi d’honor a un cicle que ha reunit centenars d’assistents al voltant de la literatura. Acabem Llibres a la Tardor de la millor manera possible, amb els fruits dels Premis Altea que es consoliden i estan assolint grans quotes de participació’’. Zaragozí va voler ressaltar la qualitat de les obres i va agrair les col·laboracions de la Càtedra Enric Valor, Aila Edicions i Fundació Caixaltea.

Pin It on Pinterest