Select Page

Hui al matí s’han conegut els detalls de les festes de la Puríssima, que tindran lloc el proper cap de setmana a Altea la Vella. Concretament els dies 8, 9 i 10 de desembre. Així ho han informat els joves membres de la Comissió de Festes, Àngela Fegan i Vicent Cantó, que juntament amb l’edil de Festes, Joaquim Devesa, han presentat el programa d’actes.

Com ha recordat el responsable municipal de Festes, “esta celebració es va recuperar l´any 2015, després d´un temps sense celebrar-se, amb la diferència que abans només formaven la Comissió xiques i després de recuperar-les, les Comissions han passat a ser mixtes” .

Joaquim Devesa ha agraït a la Comissió de Festes “l´esforç realitzat per tirar endavant les festes i organitzar un programa d´actes per a totes les edats”.

Han sigut els mateixos festers els encarregats de desvetllar el contingut del programa de festes. Un programa que començarà el divendres dia 8, Dia de la Immaculada Concepció, amb la concentració de majorals, veïns i autoritats per assistir a l’Ofrena de Flors a la Verge que tindrà lloc a les 12:00h. A continuació Missa oficiada pel Rector d’Altea la Vella, D. Juan Carlos Ferri. A les 17:00h tindrà lloc l’Entrà de la Murta amb la participació de la Bandeta Bèrnia, Xirimita i Tabalet. En acabar berenar per als assistents a la Plaça de l´Església. A les 00:00h actuació de la Bandeta Bèrnia a la plaça de l’extensió administrativa d’Altea la Vella (Escoles Velles).

El dissabte 9 de desembre, a les 07:30h, tindrà lloc la tradicional Aurora pel recorregut de costum. En acabar, xocolatada per als assistents. De 11:00 a 13:00h Jocs populars pels més xicotets a les Escoles Velles. I a les 13:00h s’inicia la jornada de Germanor i realització de paelles a càrrec de les diferents comissions de la Puríssima i la gent que hi vulga participar.

A les 16:00h concurs de Cau i Truc a Ca Toni i a les 17:00h Tardeig a les Escoles Velles a càrrec de la Xaranga Eléctrica. A les 00:00h Discomòmil a càrrec de Soundmax al mateix lloc.

El diumenge 10 de desembre a les 11:30h concentració de majorals, veïns, autoritats, xirimita i tabalet i la banda de la SRM d’Altea la Vella per desfilar fins a l’església de Santa Anna, on a les 12:00h tindrà lloc la Solemne Missa en honor a la Puríssima, a càrrec del Rector Juan Carlos Ferri. A les 18:30h concentració novament a Caixaltea per anar fins a la Parròquia, des de la qual partirà la Processó a les 19:00h pel recorregut habitual.

Donat a conèixer el programa d’actes, Vicent Cantó i Ángela Fegan han convidat a la participació en nom de la Comissió de Festes de la Puríssima 2023, integrada per: Aina Lloret, Joan Gomis, Angela Fegan, Jaume Ripoll, Aila Valls, Vicent Cantó, Paula Herrerías, Roser Pérez, Juan Julián Pérez, Emma Sanchis, Carla Alvado, Andrea Pascual i Alba Terol.

Pin It on Pinterest