Select Page

En el dia d’avui ha tingut lloc l’obertura del nou Carreró de la Viuda que uneix els carrers Filharmònica, a la zona baixa del municipi, amb el carrer Empedrat, del Casc Antic. A l’obertura d’aquest nou pas de vianants ha assistit l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat dels regidors d’Urbanisme i Infraestructures, Imma Orozco i Roque Ferrer, respectivament, i pels tècnics municipals responsables de l’actuació.

Segons ha explicat la responsable municipal d’Urbanisme, “el projecte ha estat producte dels pressupostos participatius i, encara que s’estan perfilant alguns detalls que queden, com ara col·locar una barana, l’obra està acabada i estem en disposició d’obrir-lo al públic” .

“El Pla General el 82 ja preveia l’obertura d’aquest vial i la seua execució ens ha permès, a banda de millorar la comunicació entre el nucli urbà, el casc antic i la primera línia, millorar la imatge d’una zona, la Plaça de la Filharmònica , força degradada que ja es va veure millorada amb l’actuació de cobriment de la via que va realitzar FGV”. Aquesta és una d’aquestes petites intervencions, afegeix, “que no resulten cares, respecte del pressupost municipal que tenim, però que milloren molt la vida i la imatge del nostre poble”.

Imma Orozco ha explicat que “s’ha treballat en un espai important en el marc de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima, ja que l’actuació permetrà una major permeabilitat d’aquest aparcament i la millora en la connexió de vianants entre el poble antic i la primera línia “.

A més, ha destacat, la “forma respectuosa amb la qual s’ha actuat. Hem volgut que fos un carreró empedrat i mantenir l’esperit tan característic a Altea “i ha conclòs convidant a alteans, alteanes i visitants que ho transiten perquè d’això es tracta, de que s’utilitze.

Per la seua banda, l’edil d’Infraestructures, Roque Ferrer ha destacat a més la importància de les diferents infraestructures que s’han executat en l’actuació, com ara el mallat de l’aigua potable; l’enllumenat públic o col·locació de mobiliari urbà, com papereres, pilons i jardineria, entre d’altres.

Ferrer ha fet també èmfasi en “la col·locació del paviment empedrat, igual que la resta del Casc Antic, per donar-li aquest encant propi d’Altea i la millora de la mobilitat de vianants entre el carrer Filharmònica, la primera línia i el Casc Antic que suposa aquesta actuació “.

Pin It on Pinterest