Select Page

La regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, ha assistit a la reunió de la comissió de seguiment del conveni de col·laboració de vigilància, control i gestió de la zona marítima del Parc Natural de la Serra Gelada i el seu entorn natural.

La trobada ha tingut lloc al CEA Carrabiners de l’Alfàs del Pi i ha reunit a José Ramón Viejo; gerent del Club Nàutic d’Altea; Joaquim Such, director del parc natural; Rocío Guijarro, regidora de Medi Ambient de l’Alfàs del Pi, i Daniel Gilabert , patró de l’embarcació i guarda pesca marítim.

A la reunió s’ha fet balanç del servei de vigilància marina, que va tenir lloc durant els mesos d’estiu, a més de plantejar propostes de cara a la temporada que ve, com l’ampliació del nombre de boies d’amarratge ecològic, i la recerca i delimitació de zones de sorra per al fondeig d’embarcacions.

L’embarcació va haver realitzat tasques de vigilància i control de l’entorn marí de la Serra Gelada, a més de brindar informació als usuaris i empreses del sector sobre la normativa aplicable en aquest espai protegit. Així ho abordava Beatriu Nomdedeu, qui destacava que “hi ha la necessitat de dotar el servei amb els recursos necessaris perquè pugui desenvolupar tasques d’investigació que serveixin per evitar i minimitzar impactes negatius en els espais naturals”.

D’altra banda, l’embarcació va desenvolupar tasques d’investigació científica consistents en el seguiment de la flora i la fauna de l’entorn. L’edil, que així ho traslladava a Conselleria, reiterava “la necessitat d’ampliar la protecció del Parc Natural per preservar espais de gran valor ecològic del municipi d’Altea, com són la desembocadura del riu Algar o l’aflorament volcànic de Cap Negret”.

Pin It on Pinterest