Select Page

El Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, encapçalat per Anna Alvado, ha informat sobre les dades proporcionades pels hotels alteans i per HOSBEC referents a l’ocupació en el mes d’octubre. Altea ha comptat amb un 78% d’ocupació, destacant la primera quinzena amb un 82,35%, sent aquesta dada molt similar a la del 2017, el que demostra una vegada més, la continuïtat de la bona trajectòria en els mesos de temporada baixa.

La Tourist Info d’Altea ha atès un total de 2.348 persones, una tendència de bones dades similar a les recollides en el mateix període de 2017. Les atencions a turistes estrangers, amb un 69%, destaquen notablement sobre les del turisme nacional amb un 30,5%.

A nivell internacional, les procedències més destacades han estat les de turistes procedents del Regne Unit, amb un 31,5% del total de persones ateses, notablement superior a la xifra assolida en el mateix període de 2017 (24,7%), seguits per visitants provinents de França (6,6%) i Holanda (5,8%). A nivell nacional destaquen, Comunitat Valenciana, amb un 10,18% sobre el total de turistes atesos, seguida del País Basc (4,3%) i Cantàbria (2,3%).

Com s’indica des de la Tourist Info d’Altea, la informació més sol·licitada pels usuaris és la relativa a Altea, amb un 33,5%, també es demana informació sobre transports (7%), rutes (5,4%) i informació sobre la Costa Blanca, amb un 3,2%.

Pel que fa a la participació en les visites guiades que organitza el Departament de Turisme, s’han obtingut unes dades excel·lents, amb un total de 97 persones en les dues visites organitzades al mes d’octubre, visites que continuen la seua programació en els mesos de novembre i desembre.

Anna Alvado valorava positivament aquestes dades, ‘’continuem amb una bona xifra d’ocupació a l’octubre, destacant l’augment de turistes procedents del Regne Unit, el que ens porta a estimar que la promoció que s’està realitzant per part del Departament, és la correcta’’. Segons l’edil, ‘’no només tenim en compte la quantitat, gairebé el 80% a l’octubre no està gens malament, també apreciem el perfil de turista que ens visita, interessat en el nostre paratge natural, gastronomia i cultura. Un turista actiu i dinàmic que aprecia la nostra climatologia i la qualitat de vida què gaudim en aquest entorn privilegiat, com hem pogut comprovar amb la gran quantitat de persones que han participat en les dues visites guiades d’aquest mes, per l’horta alteana i el riu Algar’’.

Pin It on Pinterest