Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el regidor de Benestar Social i Sanitat, Diego Martínez, han participat en la segona jornada de Xarxa Salut dedicada al turisme saludable i sostenible. Una jornada que ha tingut lloc al municipi veí de l’Alfàs, promoguda per la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Xarxa Salut naix amb la finalitat d’impulsar el treball en xarxa entre les diferents administracions i institucions i intercanviar experiències sobre bones pràctiques en la salut de les persones. A aquesta xarxa pretén unir-se l’Ajuntament d’Altea, segons ha indicat el regidor de Benestar Social alteà. “És molt interessant el formar part d’aquesta xarxa perquè a través d’ella podrem conèixer experiències i projectes als quals ens podrem adherir, alhora que optar a subvencions per posar en marxa altres”; ha explicat Diego Martínez, que ha apel·lat a la importància dels temes sanitaris en les diferents regidories.

De les qüestions tractades en la jornada, Martínez ha ressenyat “l’alta taxa de longevitat existent a Espanya, gràcies als bons hàbits que tenim i que les administracions hem de potenciar”. “Estem preparant la documentació per portar al pròxim Ple aquest tema i poder formar part de la Xarxa”. Ha avançat el regidor.

Per la seua banda, l’alcalde, Jaume Llinares explicava que “la nostra intenció és adherir-nos a la Xarxa. No s’ha fet fins ara perquè estàvem recopilant informació per veure com era el projecte i ara veiem que és un projecte ambiciós, amb garanties i que contempla una manera diferent d’afrontar la sanitat”. “Quan coneixes les dades del sistema sanitari i els reptes que tenim de cara al futur, t’adones que cal canviar els hàbits, els sistemes d’entendre la sanitat i també cal canviar els sistemes de com afrontar els reptes”; afegia l’Alcalde, qui ha subratllat que “la piràmide poblacional s’ha invertit i en uns anys haurem de destinar els recursos de forma diferent i de forma alternativa”.

“Ara mateix ja s’estan aplicant programes en què la salut s’entén des d’una forma transversal. Parlem de medi ambient, alimentació, esport, geriatria, etc. I tot això, gestionant-se a través de programes que estiguen pensats per a aquestos mitjans serà més fàcil obtenir bons resultats. Xarxa Salut està treballant ja en aquestos conceptes i la intenció de l’Ajuntament d’Altea és en les pròximes setmanes estar ja dins de la xarxa. La qualitat de vida de les persones no s’aconsegueix només amb medicaments i a la xarxa es tracten altres conceptes que volem tenir a la disposició dels alteans”. Ha conclòs l’alcalde, Jaume Llinares.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicent Gil Olmedo, i l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, inauguraven aquesta jornada dedicada al turisme saludable i sostenible, en la qual s’han donat cita representants d’ajuntaments i professionals sanitaris de tota la Comunitat Valenciana que treballen per la promoció de la salut i pel benestar de les persones.

Pin It on Pinterest