Select Page

Altea ratifica el seu compromís climàtic i adoptarà diverses mesures en pro del medi ambient.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha participat a la conferència internacional del Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia celebrada a Barcelona de l’1 al 3 d’octubre. L’Ajuntament d’Altea, com ha informat l’alcalde, ha ratificat el Pacte dels Alcaldes sobre el Clima i l’Energia i els compromisos que consten en el document oficial. D’aquesta manera es compromet a reduir l’emissió de CO2 (i possiblement, altres emissions de gasos d’efecte hivernacle) al seu territori o en un 40% com a mínim d’ací a 2030, en particular mitjançant la millora de l’eficiència energètica i un major aprofitament de fonts d’energia renovables i augmentar la seua resiliència mitjançant l’adaptació a les repercussions del canvi climàtic.

Per tal de traduir aquestos compromisos en fets, l’Ajuntament d’Altea també es compromet a seguir el següent plantejament per etapes: dur a terme un inventari d’emissions de referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivades del canvi climàtic i presentar un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible en un termini de dos anys a partir de la data de la decisió de l’Ajuntament. També a elaborar un informe de situació almenys cada dos anys a partir de la presentació del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible amb finalitats d’avaluació, seguiment i control.

Jaume Llinares es mostrava molt satisfet pels compromisos adoptats en este fòrum internacional i, concretament, per la ratificació del nostre municipi de les mesures proposades al Pacte d’Alcaldes. L’alcalde destacava ‘’la rellevància de les distintes temàtiques tractades que s’han centrat en la influència del canvi climàtic i les emissions de CO2 en el nostre futur’’. En este sentit, Llinares indicava que ‘’s’han confirmat dades tan importants com que si no es reverteixen les emissions de CO2, l’augment de les temperatures farà que hi haja moviments i migracions turístiques en busca de temperatures més adients per al benestar dels turistes. El que vol dir que afectarà al principal motor de la nostra economia que és el turisme’’. ‘’Per això, -assegurava l’alcalde- el nostre municipi ha ratificat aquest pacte per tal de continuar en els treballs de control i de reducció d’emissions de CO2’’.

Finalment, el primer regidor alteà manifestava que “estem convençuts que la nostra competitivitat, a medi i llarg termini, estarà basada en la qualitat de vida que siguem capaços d’oferir a les nostres ciutats. En eixe sentit, el medi ambient té una importància vital per al futur de les ciutats. El Pacte d’Alcaldes és un fòrum internacional d’intercanvi de coneixements, que han signat ja més de 7.700 participants, i on es senten les bases de les ciutats del futur i es plantegen solucions a qüestions tan preocupants com la contaminació i la reducció de les emissions de CO2 i Altea havia d’estar i donar suport a aquest moviment per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans’’.

Pin It on Pinterest