Select Page

Este nou vial unirà el nucli urbà amb el poble antic mitjançant la connexió dels carrers Filharmònica i Empedrat.

Altea comptarà en breu amb un nou carrer denominat ‘’Carreró del Forn de la Viuda’’. El plenari ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics l’apertura d’este nou vial que unirà el nucli urbà amb el poble antic, mitjançant la connexió dels carrers Filharmònica i Empedrat i que suposarà una millora de la mobilitat per als vianants.

La proposta d’obrir este nou vial ha sigut introduïda al plenari per la regidora de Participació Ciutadana, Maria Laviós. La regidora s’ha mostrat especialment satisfeta per dos motius. Com ha explicat, ‘’en primer lloc, perquè este nou vial de trànsit de vianants va ser el projecte més votat als anteriors pressupostos participatius. I és molt satisfactori comprovar com d’ací poc temps s’executarà i, d’esta manera, es materialitzarà una de les demandes de la ciutadania. El segon motiu és perquè la nomenclatura del nou vial ha sorgit de la iniciativa popular, concretament de la família’’.  ‘’Tot això, -assegurava Laviós-, és un luxe. El motiu d’existència d’aquesta regidoria és motivar la gent a que presente les seues idees i propostes i poder-les fer realitat’’.

Per a Maria Laviós, ‘’este nou carrer suposa un objectiu fruit del nostre compromís de treballar i fer realitat la connexió entre la part de dalt del poble i la de baix. Un treball que apareix reflectit també dins de l’Estratègia de Remodelació de la Façana Marítima que tan necessària és per a Altea’’.

Per tancar el punt, la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, que exercia al Plenari com alcaldessa accidental, informava també que “les obres començaran en breu, probablement la pròxima setmana, i està previst que estiguen finalitzades al mes de desembre”. I concretava que, ‘’abans de Nadal ja es podrà transitar a peu per eixe carrer, que suposarà un gran benefici per al poble d’Altea al reforçar els connectors entre la primera línia i el nucli històric’’.

 

Respecte de la toponímia tradicional

La denominació fa referència al forn de Isabel Llorenç Santacreu, que va quedar viuda i es va fer càrrec del forn i de les seues filles i per això al poble es coneixia com ‘’El Forn de la Viuda’’.  En este sentit, Maria Laviós també ha destacat que ‘’amb esta denominació ens traslladem a l’Altea dels nostres avantpassats, fent referència a l’informe del tècnic d’arxiu i biblioteca, Pere Soler, que explica el seu origen: <>.

A més, la regidora ha defensat el respecte de la toponímia tradicional ‘’que ha de ser un dels criteris a seguir per fixar els noms dels carrers. Este fet permet la supervivència de la toponímia anterior i assegura que no ens oblidem de la història del nostre poble’’.

Des de l’equip de govern han volgut agrair públicament a la família i descendents de Isabel Llorenç Santacreu, concretament a la seua neta, Mª Teresa Escoda. En paraules de Maria Laviós, ‘’per haver-se adreçat a este Ajuntament i per haver pensat que no haja millor nom per denominar el carrer que fer referència a la seua iaia. I, per últim, i més important, per haver facilitat els tràmits de cessió d’un vial que ja contemplava el Pla General de l’any 1982’’.

Finalment, Imma Orozco, destacava que ‘’la denominació del carreró del ‘Forn de la Viuda’ posa en valor el treball de moltes dones alteanes que, malgrat les dificultats, i amb molt d’esforç van tirar els seus fills i negocis cap avant’’.

Pin It on Pinterest