Select Page

Com cada any i ja en van 32, el segon dissabte d’agost es celebra el Castell de l’Olla; un espectacular castell de focs artificials disparat íntegrament des del mar a través de plataformes fondejades per a l’ocasió a l’entorn de la Platja de l’Olla.

Milers són les persones que es desplacen fins a la Badia d’Altea per a gaudir de la festa del foc i el mar. Una celebració que converteix durant mitja hora, durada aproximada del tret, la nit en dia a través dels seus multicolors palmeres i nombrosos efectes pirotècnics que cada any sorprenen.

La cita comença a primera hora de la vesprada de dissabte, aquest any 11 d’agost, quan centenars de famílies, grups d’amics de totes les edats, residents a la comarca, turistes i alteans, es desplacen fins a la Platja de l’Olla i el bell enclavament de Vila Gadea per gaudir d’una jornada d’oci prèvia al Castell de l’Olla. El tret dels focs, a mitjanit, és la culminació de la bellesa d’una vetllada que molts perllonguen fins a altes hores de la nit gaudint de la revetlla que en l’era de Sant Llorenç té lloc amb motiu de la festivitat de Sant Llorenç, coincident sempre amb el Castell de l’Olla.

Nombrosos són els serveis de restauració i transport públic que el visitant trobarà a la seua disposició. Restaurants, xiringuitos de temporada i barres festeres, que a la concorreguda nit màgica del Castell de l’Olla, ofereixen els seus productes. També el TRAM reforça el servei de transport, que a escassos 500 metres de la platja desembarcarà a milers de persones que no volen perdre aquesta nova cita del Castell de l’Olla. És aconsellable desplaçar-se en transport públic o fins i tot a peu deixant el vehicle particular en els aparcaments del municipi i pel carril de vianants que s’habilita per la N-332, o el Corredor Verd, s’arriba a l’Olla en uns 10 o 15 minuts de agradable passeig.

El Castell de l’Olla, convertit en una cita obligada de l’estiu alteà, és un esdeveniment únic premi al “Mèrit Turístic, en la categoria d’or” atorgat per la Diputació d’Alacant el 1999 i l’any 2007 va ser declarat “Festa de interés Turístic de la Comunitat Valenciana “. L’any 2016 la UNESCO va afavorir el Castell de l’Olla en el seu 30 edició, considerant “els focs d’artifici aquàtics més importants del Mare Nostrum”.

La Confraria del Castell de l’Olla és l’associació que organitza l’esdeveniment i que tot l’any treballa en pro del mateix, aconseguint cada any tirar endavant i amb nota un esdeveniment que requereix de gran esforç a tots els nivells, però sobretot econòmic . Tasca reconeguda que compta, com no podia ser d’una altra manera, amb suport institucional entre el qual es troba el de l’Ajuntament d’Altea, que a més de destinar una important subvenció a l’esdeveniment, dóna suport al desenvolupament del mateix a través del treball de diferents regidories que aporten infraestructura, seguretat, neteja i promoció a l’esdeveniment, entre altres accions.

Pel que fa a les novetats de la 32 edició del Castell de l’Olla, podríem destacar l’exposició dels cartells de les 32 edicions del Castell de l’Olla a la casa Villa Gadea, així com el compromís per part del pirotècnic de delectar-nos amb algunes sorpreses que li donaran més qualitat a l’esdeveniment. I un Punt Violeta, ubicat junt a la casa de Villa Gadea; “Per unes festes lliures d’agressions sexistes”.

Si vols gaudir d’una experiència inoblidable en què els elements i l’ambient són part important de la mateixa, no t’ho perdes. Vine i gaudeix d’aquesta 32 edició del Castell de l’Olla. Dissabte, 11 d’agost a les 00:00, Platja de l’Olla.

Pin It on Pinterest