Select Page
El regidor de la Pública, ha realitzat un balanç de les actuacions de la Pública d’Altea en aquest 2021. Una valoració que per a l’edil ha sigut “molt positiva”. Diego Zaragozí ha explicat que “tenim una planificació exhaustiva de treball i any rere any es van complint les expectatives. Sempre intentem millorar alguns dels serveis i enguany és destacable l’obertura del local situat al carrer l´Alfàs del Pi. La idea que es tenia era que la neteja viària isquera directament des del centre del poble, així guanyem temps. Amb aquest nou espai de treball les brigades ixen directament des d’allí, el que agilita molt l’inici de la jornada laboral”. A més aquest nou local inaugurat aquest 2021 també serveix com a xicotet magatzem de materials per a algunes seccions de la Pública com a trànsit o jardineria el que “millora el servei substancialment, ja que si en un moment donat necessiten algun material no han de tornar fins a Cap Blanch” va manifestar el regidor.

40% més de recollida selectiva

Zaragozí ha volgut posar l’accent principalment en l’increment de la recollida selectiva en la localitat. “en els últims anys hem pujat un 40% la recollida selectiva. Estem instal·lant noves illes de contenidors, ja que on només hi ha contenidors de residus és més difícil que els veïns reciclen. L’objectiu és comptar amb illes completes en tota la localitat”

Cal destacar que el Punt Net ha ampliat substancialment el seu horari i compten amb un telèfon d’atenció i recollida gratuïta d’estris. L’edil va tornar a realitzar una crida al civisme ciutadà “per exemple ens passa molt en la zona de la Serra, allí es llancen les restes de poda directament fora dels contenidors el que crea punts negres, això no ajuda, a més de ser il·legal i perillós”.

Precisament en l’àrea de jardineria, La Pública ha adquirit aquest passat mes una màquina trituradora, “és molt més eficient, es necessiten menys persones per a la recollida i les restes de poda es trituren i es fa compostos. S’estan realitzant actuacions perquè el servei millore i siga molt més ecològic i en línia amb la idea que tenim de com ha de fer-se el servei de manteniment d’un poble”.

Contractacions en 2021

Aquest any 2021 que ara finalitza s’ha realitzat el major procés selectiu de la història de La Pública. Diego Zaragozí ha assenyalat que “crec que era de justícia, basant-nos en la igualtat d’oportunitats, amb processos oberts. Enguany s’ha fet el procés més gran que s’ha realitzat fins al moment amb 28 places per a la neteja viària”. Es tracta d’una millora amb una doble vessant “d’una banda hi ha 28 persones amb un contracte indefinit i d’altra banda no hi ha rotacions de final de contractes, ja que això no donava estabilitat ni als treballadors ni a l’Empresa. Jo crec que ha sigut un gran encert. Els treballadors coneixen plenament el seu treball i es millora el servei per al poble”.

Comptes totalment sanejats

Quant a la situació econòmica de la Pública, el regidor ha volgut ressaltar que “els comptes estan totalment sanejades. Actualment no existeix cap mena d’objecció en Intervenció, en la Seguretat Social, ni en Hisenda. Els actuals gestors són molt prudents a l’hora de gastar i es té un xicotet matalàs per a qualsevol imprevist. Jo crec que conforme està funcionant actualment l’Empresa Pública els veïns d’Altea s’estan estalviant molts diners a l’any i tenim molt millor servei que si es contractara una empresa externa. La Pública sempre va tindre fa anys, molts problemes a l’hora de tancar comptes. Nosaltres el que ens trobem quan arribem al Govern era un caos. Hui dia econòmicament està sanejada i això fa que es funcione molt millor

Recollida selectiva del cartó

Zaragozí va parlar dels projectes i novetats de cara al pròxim 2022 que està a punt de començar. “Un tema important del qual ja estem fent una prova pilot, és la recollida selectiva del cartó. Està àmpliament comprovat que en les zones de major activitat comercial, deixen el cartó al costat del fem. Per això des de fa un temps totes les vesprades un operari amb un camió va a tots els punts comercials i recull el cartó. Ara com ara s’estan recollint 5 o 6 camions diaris, només de cartó, que va directament al lloc que li correspon per al seu reciclatge. Actualment el problema és que el cartó que es recull del fem no es recicla, va al camió de fem. Amb aquesta iniciativa volem que quan passe el camió del fem ja no hi haja cartó perquè ens ho haurem portat abans”.

El següent pas per a la implantació total d’aquesta iniciativa en col·laboració amb la Regidoria de Comerç “és realitzar una campanya informativa perquè tots els comerços d’Altea sàpien on es podrà deixar el cartó i al fet que hores, per a poder portar-nos-ho. Si actualment amb l’experiència pilot ja s’estan omplit 5 o 6 camions, esperem que una vegada estiguen tots informats recollim una quantitat molt major. La idea és intentar que els contenidors generals tinguen menys pes i millorar la imatge dels carrers comercials del municipi”.

Plans sostenibilitat: Digitalització

L’Ajuntament d’Altea ha sigut seleccionat aquest 2021 pel Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana per a impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí amb una inversió total de 3.966.499,76 euros. Els projectes inclosos en el pla aplicaran tecnologies en diverses àrees urbanes per a millorar la competitivitat del destí. Una d’elles implica la recollida de residus a Altea. L’edil de la Pública ha explicat que la Sensorizació de la recollida de residus sòlids urbans “és un projecte i una inversió que ve a completar el sofware amb el qual ja comptem. Amb ell sabem el recorregut que cada operari fa cada dia. Això ajuda a l’hora de saber en què zones s’ha recollit més. El següent pas és un altre avanç amb aquesta digitalització. Per exemple el camió que recull els envasos a Altea la Vella sabrà que contenidor té més del 50% de la seua capacitat esgotada. Això ens dirà on cal acudir amb mes freqüència, perquè els contenidors estan sent més utilitzats i viceversa. És una eina que jo crec que ajuda a fer encara més eficient el servei”.

 

Pin It on Pinterest