Select Page

A la vesprada d’ahir s’inauguraven dues de les iniciatives culturals amb més arrelament de l’estiu alteà, Balconades i la Fira del Xicotet Format; dues manifestacions artístiques que inunden els carrers del Poble Antic d’Altea en període estival.

La visita oficial va estar presidida pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí, a qui l’acompanyaven diversos regidors de la Corporació Municipal i una representació institucional dels municipis que passats els mesos de juliol i agost també acolliran Balconades, com són l’Alfàs del Pi, Benimantell i Agost; així com molts dels artistes participants, que no van voler perdre’s la cita.

Balconades 2018

Més de mig centenar d’obres, concretament 52, componen la present edició de Balconades d’Altea. Una mostra pictòrica a l’aire lliure que estarà present en els balcons dels principals carrers del Casc Antic d’Altea des del 20 de juliol al 2 de setembre i que després es podrà visitar també a L’Alfàs del Pi del 7 al 30 de setembre; a l’Agost del 5 al 15 d’octubre i a Benimantell del 10 de novembre al 2 de desembre.

Després del recorregut pels carrers Sant Miquel, Plaça de l’Esglesia, Major, Plaça Tonico Ferrer, Carrers Concepció, Salamanca i Portall Vell, en què es troben situats els llenços, l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, convidava a alteans i visitants a gaudir d’aquesta singular mostra artística a l’aire lliure que impregna el càlid i concorregut ambient estival.

“Un any més hem vingut a inaugurar Balconades acompanyats de la majoria dels artistes i hem tingut el plaer de passejar pel Poble Antic veient les obres que han aportat”. Començava dient Zaragozí, qui explicava que alguns dels participants porten molts anys fent-ho i altres són nous.

“És una mostra molt interessant per la diversitat d’estils que reflecteixen i convide a tota la gent que vinga a veure Balconades. A la Casa de Cultura i en els punts d’informació turística poden trobar els tríptics informatius de les obres i autors”; assenyalava el responsable municipal de Cultura.

 

Fira Xicotet Format

La Fira del Xicotet Format, situada al Portal Vell d’Altea, una de les zones més emblemàtiques del Poble Antic d’Altea, per tractar-se d’un dels accessos a l’interior de la zona emmurallada, compta enguany amb sis casetes amb les obres de Ariadna de Nicola, Il·lustracions Cupcanvas, Teresa Such, Israel Nicolau, L-Expósito i Tachi.

Xicotet Format està oberta al públic des del 20 de juliol al 2 de setembre en horari de 20:00h a 01:00h aprox.

“La fira la componen aquest any 6 autors, 2 xics i 4 xiques d’estils totalment diferents. Apostes diverses que permeten gaudir al Portal Vell de l’obra d’artistes joves que estan molt il·lusionats i esperem i anime a que la gent els visite “, comentava l’edil de Cultura Diego Zaragozí.

Tríptic-BALCONADES-2018

ArtistasFiraXicotetFormat_Altea2018

Pin It on Pinterest