Select Page

Demà divendres, 20 de juliol a les 21:30h, a la Plaça de l’Aigua actuarà el cor infantil BeningBé, Veus per Benín, de la mà de la Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana.

El cor, que està recorrent diverses ciutats espanyoles per, a través de les seves cançons, traslladar la realitat de la infància a l’Àfrica i reivindicar els seus drets. La gira forma part del projecte d’educació infantil que porta a terme en aquest país africà la Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana. És la primera vegada que un cor de Benín arriba a Espanya.

El cor està format per 22 xiquets i xiquetes de la capital Cotonou, que durant la seua estada a Espanya conviuen amb famílies valencianes voluntàries en una experiència d’integració.

El concert alteà compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altea.

Cançons contra el treball infantil i el dret a la salut i a jugar

A través de les seues cançons denuncien, per exemple, el treball infantil a Benín, ja que als 5 anys d’edat, als xiquets i xiquetes se’ls considera mà d’obra en molts casos. Una de cada tres xiquetes són casades i molts xiquets són venuts. En les seues cançons també canten sobre el dret a jugar i a rebre cures bàsiques en la infància, i a tenir salut i pau.

Benín és un país d’origen, trànsit i destinació de xiquets víctimes de tracta infantil. Actualment, s’estima que en aquest país resideixen més de 40 mil xiquets que han estat víctimes de tràfic, el 2% de la població entre els 6 i 17 anys i la majoria són xiquetes de famílies sense educació.

Pin It on Pinterest