Select Page

La Casa de Cultura d’Altea acollia ahir per la vesprada la trobada entre la ciutadania i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. Al voltant de 60 persones van assistir a l’acte, que va estar moderat per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, entre els que es trobaven representants socials del nostre municipi; veïns i veïnes de la localitat i els regidors de l’equip de govern.

Climent va fer un balanç dels projectes i plans de la Conselleria i, seguidament, els assistents van tindre l’oportunitat d’establir un diàleg obert i directe amb el responsable autonòmic d’Economia.

Durant l’encontre, Climent va explicar els objectius que guien l’actuació de la Conselleria d’Economia, basada en el treball estable i de qualitat; les polítiques i projectes a llarg termini, sense electoralismes, i el treball en la realitat, i no en la virtualitat.

En referència al sector empresarial valencià, el conseller indicava que el 98% de les empreses valencianes tenen menys de 10 treballadors. ‘’Per tant, assegurava, hem de fer polítiques pensant en eixa realitat, per potenciar-les o fer-les créixer, i sense deixar de banda les de major tamany’’.

Així mateix, va informar que ‘’la gestió de la Conselleria d’Economia i el Govern del Botànic també abasta altres moltes qüestions com ara les ajudes al cooperativisme i l’economia social. I, evidentment, el suport al comerç amb plans com Avalem Comerç, Emprenem Comerç i Mercats Excel·lents, entre d’altres’’.

Moltes de les qüestions plantejades pels assistents al conseller es referien a l’ocupació jove. En este sentit, va explicar que ‘’per a fomentar l’ocupació jove hem posat en marxa Avalem Joves, que permet l’adquisició d’experiència en Ajuntaments. No podem oblidar tampoc el pla Avalem Experiència, per a persones de més de 30 anys, ni el pla sectorial turístic’’.

‘’En definitiva, estem explorant nou nínxols: economia verda, blava i taronja, treballant amb llums llargues, però també aplicant plans de xoc per ajudar les persones que ho necessiten’’, concloïa el conseller.

Finalment, l’alcalde va agrair al conseller haver elegit Altea per ser la seu d’esta jornada i apropar els polítics a la ciutadania. Jaume Llinares va remarcar la necessitat de fomentar les polítiques de participació amb accions com aquesta trobada. En este sentit, expressava ‘’la importància d’aproximar els polítics a la ciutadania, per escoltar i contestar les seues demandes, així com recollir les propostes de la ciutadania amb l’objectiu de continuar treballant per poder solucionar els problemes que es detecten. Estes jornades són un bon exemple, perquè no es pot fer política sense la ciutadania i el poble’’.

Esta activitat s’emmarca en el ‘’Fòrum ètica pública i democràcia. Diàlegs d’estiu’’ que organitza la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Pin It on Pinterest