Select Page

El municipi acull la jornada ”La Formació Nàutica i els Seus Reptes al Nostre Litoral”

El passat 14 de juny la Casa de Cultura acollia la jornada ”La Formació Nàutica i els Seus Reptes al Nostre Litoral”. L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va ser l’encarregat d’inaugurar esta activitat, que es va celebrar amb la presència de Marina Sánchez, directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial; Diego Zaragozí, regidor d’Ocupació; José Antonio Chapa, president ACNCV (Associació de Clubs Nàutics de la Comunitat Valenciana) i del CN La Vila i Fernando de Rojas president de Marítima Mediterrània. Cluster Marítim

Arran de la Jornada d’Ocupació i Formació Marítima que va organitzar esta tardor el Cluster Marítim amb el Servef, una de les qüestions que va quedar manifesta van ser la necessitat d’acostar la formació i els estudis professionals al nostre espai, a la nostra població, amb tot el que això suposa.

En paraules de l’alcalde, esta jornada és ‘’una activitat amb molt d’interés per al sector nàutic i marítim, a banda de ser una iniciativa fonamental per al creixement d’Altea i de la nostra comarca de La Marina, perquè siga el punt clau de la Formació Professional marítima que la Costa Blanca necessita’’.

José Antonio Chapa, president de l’ACNCV i del CN La Vila, va plantejar la necessitat que els estudis tècnics oficials, professionals, tant de monitors, guies i empresaris del sector marítim, com de reparació i manteniment de la nàutica recreativa, s’instal·len a la nostra comarca i ens facen centre neuràlgic d’esta activitat econòmica.

Durant la seua intervenció, Marina Sánchez va afirmar que la Formació Professional està totalment desarrelada del que els sectors productius estan demanant. ‘’Però no només és una qüestió que passe en el sector de la nàutica, també ocorre amb la ceràmica, la fusta, el plàstic, el tèxtil o el calçat. Per això hem demanat a la Universitat de València que adeqüe  el  mapa que està elaborant per conèixer les necessitats de la indústria i sectors productius, amb la implantació i distribució que tenim al nostre territori. Així a través del projecte “Avalem Territori”, s’ha fet per part de la UV un diagnòstic per a superposar-lo en el sistema educatiu”.

Finalment, Fernando de Rojas manifestava que ‘’la voluntat de l’Administració Valenciana està pendent del nostre missatge, ben cert, però si la població i els implicats en este camp d’activitat no ens mobilitzem, si els veïns d’esta costa no exigim i ens personem, res se pot aconseguir’’.

 

Pin It on Pinterest