Select Page

A banda de les sessions participatives prèvies per donar a conèixer el Document per a l’Estratègia de Regeneració de la Façana Litoral, esta serà la tercera ocasió en què s’obri a la participació este important projecte, que pretén recuperar l’espai públic de primera línia per a les persones i els usos socials i millorar la imatge d’un espai cabdal per a l’economia alteana.

Esta nova jornada servirà per parlar de les alternatives reals d’aparcament amb què treballa l’equip de govern per minimitzar l’impacte dels canvis que provocarà l’execució d’este projecte. La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco explica que “des del principi hem tingut clar que havíem de donar solució a la qüestió de l’aparcament i per això el Document per a la Regeneració de la Façana Marítima ja marcava eixes alternatives”.

Així, detalla, “estem immersos en la licitació de la redacció del projecte d’un aparcament subterrani en el C/ Sant Pere i, en paral·lel,  estem treballant en la gestió del sòl en Foieta, al costat del Conservatori, per construir un aparcament en superfície i en la visibilització d’altres espais d’aparcament. A més, en estos pròxims mesos tenim per davant reptes assumibles per completar eixes propostes com són redactar un projecte de millora de la connexió de l’aparcament del Riu i estudiar les possibilitats de desenvolupar un altre aparcament subterrani en la zona de Filharmònica-Convent”.

Imatges per ajudar-nos a visualitzar la proposta i poder millorar-la

L’equip redactor donarà a conèixer l’esborrany de projecte a través d’imatges que ens ajuden a visualitzar com pot ser el futur espai. “Per a nosaltres és essencial que els altens i alteanes puguen valorar el treball i això és molt complicat si només els ensenyem plànols que ens costa a tots interpretar”. Este avanç, inclou tant les aportacions que s’han fet en les reunions de treball amb l’ajuntament com en les dos sessions anteriors de participació i es completarà amb el resultat d’esta nova sessió.

D’esta manera, aniran perfilant-se eixes demandes ciutadanes, que, en paraules de Imma Orozco, “són les que han de donar la forma definitiva al projecte, de manera que complisca la seua finalitat que no és altra que recuperar els usos socials en la primera línia i crear espais de trobada, a banda d’obtindre un passeig on realment es puga passejar i que siga atractiu per al turisme”.

Des de l’Ajuntament animen tota la ciutadania a participar en esta jornada que té com a finalitat recollir tot allò que consideren que ha de contemplar este projecte i que coneguen de primera mà les respostes a qüestions que els puguen preocupar com són les alternatives d’aparcament.

Pin It on Pinterest