Select Page

Imma Orozco: ‘’L’anterior equip de govern PP-CIPAL era coneixedor de dos informes que no va tramitar’’.

El passat diumenge 3 de juny es va produir el despreniment de part de la paret mitgera de l’immoble de propietat municipal situat al carrer La Sèquia 82. Des de l’any 1992 esta vivenda està habitada per una família usuària de Benestar Social.

Arran dels esdeveniments, l’arquitecte tècnic municipal va realitzar un informe on establia les actuacions a realitzar, que passen per retirar el material de la teulada veïna, arreglar els desperfectes que haja pogut causar en ella i tornar a paredar. Des del punt de vista tècnic, no s’aprecia cap risc afegit ja que el que ha ocorregut no afecta l’estructura de la casa.

De manera immediata, la responsable de l’àrea d’Urbanisme, Imma Orozco, va sol·licitar als tècnics si existia algun informe previ respecte de la situació de l’edificació. Davant d’això, i per a la seua sorpresa, li traslladen que, efectivament, s’ha informat en diverses ocasions sobre esta qüestió. En concret, existeix un informe d’octubre de 2010 on es parla de les condicions d’habitabilitat, tot i que és cert que  no apareix el concepte de ruïna. ‘’El que és realment greu és l’existència de dos informes, en concret d’octubre de 2011 i de desembre de 2012, sol·licitats per l’anterior regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, que, pel que s’ha pogut comprovar, no van continuar la seua tramitació legal i desitjable’’, explicava la regidora.

Davant d’açò, Orozco ha iniciat un expedient per tal d’incloure tota la documentació que es trobava guardada –i de la qual tenien coneixement tant de la regidora d’Urbanisme com el regidor de Benestar Social- amb la finalitat de poder clarificar la situació i procedir a la declaració de ruïna, tal com indiquen els informes tècnics.

En paraules de la regidora “ens trobem davant d’una qüestió molt delicada i greu perquè estem parlant d’una propietat municipal on habiten persones. Espere tindre més informació per entendre per què estos informes es van quedar en el caixó i no van provocar una resolució però dubte que hi haja una justificació plausible”. Orozco es mostra prudent però explica que “considere una irresponsabilitat no haver donat curs a estos informes i per això he signat la declaració de ruïna en el sentit que apuntaven els dos informes que es van emetre en la legislatura anterior i que, inexplicablement i irresponsablement, no va tramitar l’anterior govern PP-CIPAL”.

Per últim, Imma Orozco senyala que “vaig traslladar la situació al regidor de Benestar Social, Diego Martínez, que ja  ha donat una solució a la situació de  les persones que habiten l’immoble i l’han d’abandonar. Tant ell com jo assumim que el nostre treball es resoldre problemes, no aparcar-los de manera irresponsable amb les possibles i gravíssimes conseqüències que això hauria pogut tindre”.

Pin It on Pinterest