Select Page

El passat cap de setmana, Altea va viure dos dies de frenètica activitat artística. Des de divendres i fins a les 00h de dissabte, la Nit de l’Art va atreure a Altea un gran nombre de públic que va omplir de turistes i veïns els carrers del seu Poble Antic assistint a les més de 15 activitats que hi havia preparades.

“Aquest any hem introduït novetats que pensàvem anaven a suposar una gran millora per a la iniciativa, com el concurs participatiu de performance i vídeo, al qual es van presentar 17 projectes i dels quals es van triar tres de cada u”; ha explicat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí.

Zaragozí ha destacat la participació de la Universitat Miguel Hernández i la Càtedra Anetta Nicoli amb “l’impactant vídeo mapping projectat a la Plaça de l’Església”. A més d’aquesta activitat, la Nit de l’Art ha inclòs una conferència, tres projeccions, dues performance, una instal·lació d’art públic, quatre exposicions i visites a sis tallers de artistes. Tot això amb artistes vinguts de diferents parts d’Espanya i fins i tot internacionals; Madrid, Galícia, Saragossa, Múrcia, Jaén, València, Tailàndia i per descomptat, Altea.

La Nit de l’Art es consolida i referma la seua raó de ser donant cabuda a un públic que demana art contemporani i cultura de qualitat. Prova d’això són les més de 1.000 persones que, segons l’organització, van gaudir de les diferents propostes d’oci cultural. Així mateix, el projecte torna a posicionar el nom d’Altea dins el circuit de ciutats que potencien l’art contemporani, retornant a la localitat l’aura artística de la qual sempre ha destacat.

Per la seua banda, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea confia que La Nit de l’Art seguisca creixent pel que fa a qualitat i atraient cada vegada a més gent en els seus següents edicions.

Diego Zaragozí ha conclòs assenyalant que “les activitats noves que s’han instaurat, com la Nit de l’Art, el Ral.li Fotogràfic, o la Setmana de Música Antiga i Barroca, són propostes de la societat civil que l’Ajuntament ha tingut a bé donar suport “. “És molt important l’aportació externa d’idees i iniciatives i nosaltres estem per donar suport a aquest tipus d’iniciatives de qualsevol persona”. Ha acabat el responsable municipal de Cultura.

Pin It on Pinterest