Select Page

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha presentat la tercera edició del cicle de concerts de ‘’Música Antiga i Barroca’’ que organitza esta regidoria i que tindrà lloc del 25 al 27 de maig. Diego Zaragozí ha estat acompanyat pel director del Conservatori Professional de Música d’Altea, Juan Tomás Laviós.

El regidor s’ha mostrat molt satisfet per la celebració d’esta tercera edició que ‘’consolida esta activitat dedicada a la música culta, que ha aconseguit una important afluència de públic en les edicions anteriors i és una mostra més de l’aposta per la música i el seu impuls des de la regidoria de Cultura’’. Enguany les actuacions tindran lloc a l’Església Parroquial, l’Església de Sant Francesc i la Casa de Cultura. En este sentit, Diego Zaragozí ha assenyalat que ‘’estos espais s’adeqüen millor a les característiques musicals de les agrupacions que hi participaran’’, en referència als concerts de les edicions anteriors que tenien lloc a l’aire lliure a diversos carrers d’Altea.

Per la seua banda, Juan Tomás Laviós ha detallat els concerts i agrupacions musicals que conformen la programació d’este cicle dedicat a la música dels segles XV al XVIII. El dia 25 de maig, a les 20 hores, l’Església Parroquial acollirà el concert

del trompeta solista Jaume Antoni Signes amb un projecte anomenat “La llum del Barroc” al que acompanyaran un octet de cordes composat pels violinistes Herminio Ortega, Alba Signes, Ana Requena, Maria Kodarenko; el violista Anatoliy Melnychuk; la  violoncel·lista Rosa Vidal Orengo i el contrabaix Moisés Parejo.

Una de les novetats d’esta edició és la celebració de concerts a l’Església de Sant Francesc. L’església ‘’de baix’’ o del ‘’Convent’’, com és coneguda tradicionalment, acollirà el dia 26 de maig, a les 12 hores, la música de la Camerata Aitana, baix la direcció de Jose V. Asensi, que interpretarà el concert ‘’Música religiosa en el Barroc”. La Camerata Aitana està composada per la soprano Tanya Durán; l’alt Diana Muñoz; el tenor Antonio Gómez; el baix Boni Carrillo; el violí Vicente Antón; el  violoncel·lista Francisco Pastor i la teclista Toñi Llinares.

La cloenda del cicle tindrà lloc el dia 27 a les 19:00 hores a la Casa de Cultura amb l’actuació de la Capella de Ministrers (soprano: Delia Agúndez, viola d’arc: Carles Magraner i viola i guitarra: Robert Cases) que interpretaran “Almas dichosas: danzas, canciones e improvisaciones en tiempos del Quijote”. Com ha assenyalat el regidor, ‘’amb este concert a la Casa de Cultura seguim apostant per la recuperació d’estes instal·lacions com a espai de concerts’’.

L’entrada als concerts és lliure i gratuïta. Des de la regidoria de Cultura es convida a alteans i visitants a participar d’esta activitat que apropa al públic la música culta i antiga.

 

Pin It on Pinterest