Select Page

Del 5 al 9 d’abril se celebraran les Festes en honor a Sant Vicent Ferrer a l’ermita del Captivador de La Nucia, situada en un encreuament de camins entre la Nucia, l’Alfàs del Pi i Altea. Hi haurà actes de tota mena: danses, cursa pedestre, presentació de la relíquia “ex ossibus” de Sant Vicent Ferrer arribada des de Roma per iniciar el “any jubilar”, conferència sobre Sant Vicent Ferrer, activitats infantils, música, missa, romeria i pilota valenciana. Totes les activitats programades seran lliures i gratuïtes.

Aquesta festivitat varia cada any en el calendari ja que se celebra sempre el cap de setmana posterior al de Pasqua. La programació d’actes de les Festes de Sant Vicent Ferrer 2018 ha estat organitzada per: regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Altea i la Nucia, Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, Parròquia de la Nucia i Majorals d’Agost 2018 Penya Els Grillats 2018.

De fet la presentació de la programació de les “Festes de Sant Vicent 2018” ha comptat amb la presència de Pepe Soler, Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, Juanjo González, pte. Majorals 2018, Marisa Cortés, regidora de Festes de l’Alfàs, Vicent Ripoll, regidor de Festes d’Altea, Cristóbal Llorens, regidor de Festes de la Nucia i Pedro Lloret, primer tinent alcalde de la Nucia.

Obertura del “Any Jubilar Vicentí”

Aquest any les Festes de Sant Vicent començaran un dia abans, ja que el dijous 5 d’abril a la vesprada a les 19 hores a l’Església de l’Alfàs del Pi es realitzarà la benedicció i entronització de la imatge de Sant Vicent Ferrer, per iniciar el “any jubilar” de Sant Vicent. En aquest acte participarà la Coral “L’Alfàs Canta”.

Sant Vicent Ferrer va morir el 5 d’abril de 1419 a la ciutat francesa de Vannes, en aquella època Regne de Bretanya, on està enterrat. Per aquest motiu el 5 d’abril de 2018 arrenquen els actes del “any jubilar de Sant Vicent”, concedit per la Santa Seu, amb motiu del “sisè centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana”. Els actes d’aquest “any jubilar vicentí” se celebraran d’abril de 2018 a abril de 2019, data de l’aniversari. Per tant aquestes Festes de Sant Vicent de La Nucia coincideixen amb l’arrencada del “any jubilar de Sant Vicent Ferrer” atorgat pel Vaticà.

Conferència Sant Vicent

El “Dia de Sant Vicent”, dilluns 9 d’abril a les 10,30 a la Sala d’actes del CEM Captivador es presentaran la relíquia Ex ossibus de Sant Vicent Ferrer arribada de Roma, amb motiu del “any jubilar de Sant Vicent Ferrer”. Després de la presentació Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant farà una conferència sobre “Sant Vicent Ferrer, valencià universal” el dilluns 9 d’abril a les 10,30 hores al CEM Captivador.

 Romeria de Sant Vicent “

El dilluns 9 d’abril, dia de Sant Vicent, a les 11,45 hores començarà la romeria de la imatge del sant que sortirà des del CEM del Captivador. A continuació se celebrarà la missa en honor al sant a la plaça de l’Ermita de Sant Vicent, que reunirà les autoritats locals d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia. A la missa participarà la Coral “l’Alfàs Canta”. Després de la missa actuarà el grup de Danses de Pedreguer.

Majorals 2018

El divendres 6 d’abril a la nit obrirà la carpa dels “Majorals 2018”, amb servei de barra i menjar 24 hores durant quatre dies, per recaptar diners per a les festes d’agost 2018. Hi haurà plats autòctons per menjar cada dia a la carpa dels Majorals: dissabte Fideuà, el diumenge Putxero amb pilotes i dilluns Paella. A la part musical divendres a la nit actuarà el grup “Daft Punk”. El dissabte 7 d’abril serà el torn dels grups “The Zlippers” i “Control Stone”. La nit de diumenge serà amenitzada pel gran DJ Mateu.

“Dances i Albaes” i Pilota Valenciana

El dissabte 7 d’abril a la tarda a les 16 hores hi haurà una partida de Pilota Valenciana, amenitzada pel Grup Dolçainers d’Altea. Després de la quina hi haurà “Tardeo amb la Bandeta l’Alegre Simfònica de La Nucia” a la carpa dels Majorals. Diumenge a les 17,15 hores a la plaça de l’Ermita actuaran el Grup de Danses i Albaes de l’Alfàs del Pi, el grup de Danses d’Altea “Bellaguarda Tradicions” i Escola de Danses Tradicionals de la Nucia.

El diumenge 8 d’abril a les 10,30 hores serà la saluida de la XVI Cursa Pedestre de Sant Vicent i Volta a Peu amb sortida a la plaça Major de la Nucia, i arribada a l’Ermita del Captivador.

Portes Obertes del CEM Captivador

Durant tot el cap de setmana hi haurà visites guiades al CEM Captivador i Jornada de Portes Obertes del nou Alberg del CEM Captivador

Pin It on Pinterest