Select Page

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea porta treballant diversos mesos en un important projecte cultural, la producció completa de la sarsuela “El Carillón de Brujas” del compositor Adolfo Wagener. Aquesta producció musical es podrà gaudir el proper 3 de març a les 20:00h a Palau Altea.

La Sarsuela compta amb la col·laboració de la Societat Filharmònica Alteanense i el Conservatori Professional d’Altea i amb el reconegut director d’Orquestra Cristóbal Soler. La Sarsuela d’Adolfo Wagener “El Carillón de Brujas” la componen dos actes i serà una estrena mundial. L’adaptació de l’obra ha estat realitzada per Jaume Francesc Ripoll Martins i José Salvador González Moreno.

Diego Zaragozí, regidor de Cultura, ha manifestat que “per al nostre departament és un gran repte poder dur a terme aquest ambiciós projecte que suposa un gran esforç de totes les parts implicades en la producció de la Sarsuela”. A més, Zaragozí anima “a tot el poble d’Altea i Comarca a venir a gaudir d’un espectacle que segur els farà passar una vetllada entranyable. L’entrada a l’espectacle serà gratuïta “.

El Carillón de  Brujas

El Carillón de Brujas és una sarsuela inèdita del compositor madrileny Adolfo Luis Wagener Nogués (1901-1985). Titulada pel seu autor com a llegenda lírica en dos actes, composta entre 1929 i 1934 amb llibret de l’escriptor Rafael Fernández-Shaw i Yturralde (Premi Nacional de Teatre en 1949).

L’acció se situa en una plaça de la ciutat de Brujas  des d’on es pot albirar el Carilló de la ciutat i on prenen vida els sentiments amorosos dels joves personatges de l’obra (Margarita i Alberto per una banda, i Minna i Ludgardo per una altra ), donant peu a hilarants equívocs en tota la trama, com a contrapunt a la malenconia que embarga a Margarida en tota l’obra per la pèrdua de la seua mare, qui en altre temps feia sonar el carilló de la ciutat, donant vida als seus campanes.

La interpretació que escoltarem serà en versió de concert amb la participació d’un narrador.

Pin It on Pinterest