Select Page

El proper dimecres 21 de febrer, a la Biblioteca Pública d’Altea la Vella, tindrà lloc la conferència i exposició “Des Altea cap a Argentina, emigració i immigració 1890-1950” a càrrec de la periodista Cristina Fuster Polvoreda i l’investigador Diego Barber Llinares. La inauguració de l’exposició fotogràfica serà a les 19: 30h i la xerrada donarà inici a les 20: 00h.

Durant la cita s’explicarà el fenomen que es va produir des de finals del S. XIX fins a la primera meitat del S. XX, mitjançant el qual els espanyols i alteans es van traslladar a Argentina per viure i començar una nova vidacon millors oportunitats.

Cristina Fuster iniciarà la conferència amb una referència a les situacions polítiques, econòmiques i socials en els dos països per entendre el perquè es va produir l’emigració.

En un segon apartat, es parlarà de la tasca de recerca que ha dut a terme Diego Barber i que conté més de 70 fitxes documentades de famílies alteanes emigrades a Argentina, unes 200 fotografies d’aquestes famílies, a més de documents oficials que certifiquen l’arribada i el trasllat de totes aquestes persones.

Pin It on Pinterest