Select Page

Hui, Dimecres de Cendra, el regidor de Festes, Vicent Ripoll, el president de la Junta Major de Confraries Setmana Santa, Pepe Serrat i el Retor d’Altea, José Abellán, han donat a conéixer els actes religiosos que tindran lloc a Altea fins al 9 d’abril.

Per al regidor de Festes, “la Setmana Santa alteana va agafant més carisma i ímpetu i convertint-se en un referent per als turistes que ens visiten cada any en aquesta època”, ha assenyalat Vicent Ripoll, qui ha agraït “la feina del Retor i les diferents confraries que fan que la Setmana Santa siga una realitat a Altea”. L’edil de Festes ha recordat també que dissabte 17 de març a les 20.00 h i el diumenge 18 a les 18.00 h, a Palau Altea, tindrà lloc la representació de La Passió a càrrec de Pla i Revés. La posada en escena de dissabte serà en valencià i la de diumenge en castellà.

Com a responsable de la Junta de Confraries, Pepe Serrat ha explicat que en els 3 anys que porta constituïda la Junta, aquesta té com a principal missió la de “consolidar els actes que es realitzen any rere any i organitzar algun nou”. Pepe Serrat ha demanat la participació dels confrares i de la població en els diferents actes i ha anunciat que aquest dissabte que ve tindrà lloc la Missa dedicada a la Junta Major de Confraries, després de la qual tindrà lloc el pregó, a càrrec de Luis Morote, la presentació del cartell que ha dissenyat Josep Lanuza i un concert a càrrec del Duo Bach.
A més, en aquesta mateixa celebració es durà a terme una campanya de recollida d’aliments, a la qual han anomenat “El Kilo” i que pretén recaptar aliments i productes no peribles que es posaran a disposició de Càritas Parroquial i en la qual “preferentment es necessita oli i sucre”; ha matisat Serrat.

Per la seua part, el Capellà rector de Nostra. Sra. Del Consol, José Abellán, ha destacat que “cada dissabte de Quaresma va tenir lloc l’homenatge a cadascuna de les confraries del municipi durant una Missa Solemne, a la qual cosa es presentaran els nous confrares”.

Per segon any consecutiu, la Mare de Déu de l’Esperança serà portada pels xiquets de Primera Comunió. Aquesta processó tindrà lloc el dimecres Sant a les 20.30 h, i el diumenge 25 de febrer a les 12.00 h durant la Missa dels xiquets, els confrares de l’any passat rebran als nous i se’ls han d’imposar les insígnies i medalles pròpies de la Confraria.

Ja el Dijous Sant a les 18.00 h a San Francisco i a les 19.00 h a la Parròquia, se celebrarà la Missa del Sopar del Senyor i després de la Missa es procedirà a l’Adoració del Monument. En aquest punt, El Retor ha agraït “la col·laboració de la Comunitat Parroquial i a les Confraries el que facen els seus torns de vela”. A les 00.00 h tindrà lloc el Via Crucis, durant el qual el grup de teatre Pla i Revés representarà 4 escenes congelades de la Passió de Crist.

El Divendres Sant els Oficis de la Mort del Senyor seran a les 17.00 h, tant a San Francisco com a la Parròquia Mare de Déu del Consol, i la Processó de Divendres Sant serà a partir de les 20.00 h amb sortida a la Parròquia del Consol.

Finalment, el Retor d’Altea ha finalitzat la seua intervenció agraint i convidant a alteans i visitants a la participació.

Pin It on Pinterest