Select Page

L’edil de Festes, Marta Lloret i el Present de la Junta Major de Confraries, Vicente Sellés, han donat a conèixer este mateix matí les principals activitats que tindran lloc a Altea durant la Setmana Santa, que este any es desenvoluparà del 2 al 9 d’abril. Activitats que començaran el proper divendres 17 de febrer a l’Església Parroquial amb la Solemne Missa, la presentació del Cartell i la lectura del Pregó.

Amb la Presentació del Cartell el divendres 17 de febrer i la lectura del Pregó una vegada finalitzada la Santa Missa, a les 18:30h a l’Església Parroquial Verge del Consol, donarà inici de forma oficial la Setmana Santa a Altea. Dos activitats clau que aniran a càrrec de Miquel Zaragoza Llorens, en qualitat d’artista autor del cartell i de Nicolás Borja Pérez, conegut a Altea com a D. Nicolás, per haver sigut mestre de referència al municipi.

En paraules de l´edil de Festes, “la Setmana Santa és l´última parada abans de les festes d´estiu i este any fa un recorregut des de febrer fins a abril. La Junta Major i les Confraries ens tenen preparat un calendari d’activitats extens que comença amb la presentació del cartell i el Pregó, que segur que faran un treball impecable, com el que han fet tota la vida durant la trajectòria de la seua obra”.

Ha sigut Vicente Sellés l’encarregat de detallar el programa i ha dedicat paraules entranyables cap a estos dos estimats alteans encarregats del Pregó i el Cartell.

Sellés ha declarat que “este any la Setmana Santa ve avançada i ja la tenim ací, per la qual cosa comencem amb les setmanes dedicades a cadascuna de les confraries que s’inicien el dimecres 22 de febrer”. “Esperem que tothom hi participe i gaudisca i que ens acompanyen el dia de la presentació del cartell i del Pregó”. Ha comentat el responsable de l’organització.

Pel que fa a les setmanes dedicades a les Confraries, estes seran inaugurades per la Confraria de l’Ecce Homo, del 19 al 25 de febrer; del 26 de febrer al 4 de març, el protagonisme serà per a la Confraria Jesús Nazareno; la Confraria del Stm. Crist del Sagrari exercirà la seua activitat del 5 al 11 de març; la setmana del 12 de març al 18 de març, la protagonitzarà la Confraria del Sant Sepulcre i tancarà este torn setmanal la Confraria Verge dels Dolors a la setmana del 24 de març al 31.

El 2 d’abril, Diumenge de Rams tindrà lloc la Benedicció de les Palmes; dimecres 15 d’abril, Dimecres Sant amb les diferents celebracions i a les 20:00h a l’Església Parroquial es durà a terme la Processó Infantil amb les imatges del Santíssim Crist i la Verge de l’Esperança.

El Dijous Sant, 6 d’abril, Missa del Sopar del Senyor i Oració davant el Monument a les 19h a l’Església Parroquial i a les 24:00h Solemne Via Crucis, compost a més de 4 escenes de la Passió a càrrec del grup de teatre local Pla i Revés.

El Dissabte Sant a les 23:00h Vigília Pascual i tot seguit Processó de la Trobada amb el Ressuscitat.

El Diumenge de Pasqua Missa a les diferents temples del municipi.

A més d’especificar els horaris dels principals oficis que tindran lloc durant la Setmana Santa a l’Església Parroquial d’Altea, Sellés ha indicat que este any els fulletons de la programació inclouran els horaris de tots els temples, inclòs el Monestir Carmelita de l’Olla. Programes de mà que estaran a disposició d’alteans i visitants a partir de la setmana vinent.

 

Pin It on Pinterest