Select Page

Ahir dijous va tindre lloc una reunió participativa en la qual més de 80 persones van poder conèixer de primera mà les explicacions sobre les propostes de l’Ajuntament d’Altea respecte de la II Fase de regeneració del front litoral i fer les seues aportacions.

Segons la responsable d’Urbanisme, Imma Orozco, “hem intentat explicar que es tracta d’una oportunitat única que, per pura responsabilitat, no hem de deixar passar si de debò volem començar a materialitzar una Altea del S. XXI. Es tracta d’anar de la mà del Ministeri de Medi ambient per a executar tant la regeneració marítima com la remodelació del passeig al mateix temps, estalviant despeses i molèsties”. El contrari, segons va argumentar la regidora, implicaria un futur incert per a tots dos projectes.

La presentació va contextualitzar esta actuació en un marc més global, lligant-la a treballs com l’Altea Urban Project –en el qual va participar el Departament d’Arquitectura de la UA- o el Document de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima, que planteja les accions a realitzar en tres escenaris diferents segons es desenvolupen les infraestructures viàries a Altea per a aportar les solucions reals i necessàries en cada cas.

La finalitat d’estos treballs, d’acord amb les directrius que estableix el Pla General Estructural, és recuperar la primera línia per a les persones i els usos socials, de manera que es potencie també l’activitat econòmica, dibuixant una primera línia de qualitat, sostenible i connectada a la mar i al nucli històric.

Orozco agraeix la participació dels assistents que “van apuntar qüestions que són realment importants, algunes de les quals ja teníem clares des del principi, com la necessitat que existisca una via de servei. Crec que ha quedat clar que aportem solucions viables per a l’eliminació de l’aparcament en superfície. En la sessió hem aconseguit explicar-ho i hem vist que les postures més reticents en este sentit se suavitzen quan entenen que estem aportant opcions reals que s’engloben en una visió més ampla del nostre planejament i desenvolupament”.

Quant a la posició del Partit Popular, la responsable d’Urbanisme explica que “entenem que moure les borses d’aparcament és un canvi al qual ens hem d’acostumar tots, però hauríem de ser capaços de tenir amplitud de mires. No esperem aportacions en positiu a hores d’ara del PP, ja que es limiten a aferrar-se a una idea que gens té a veure amb els preceptes de sostenibilitat i qualitat que ells mateixos van plantejar en el Pla General. Tan sols lamente el seu intent de manipular a l’opinió pública i d’encendre un debat que, quan s’aporten solucions com fem nosaltres, es converteix, com es va veure en la sessió, en un diàleg en positiu”.

Per últim, Orozco informava que “hui mateix, 2 de febrer, han eixit publicades en el BOP les bases per a la licitació de la redacció del projecte de remodelació del Passeig, que contempla un termini de presentació d’ofertes que acaba el pròxim dia 28”.

Pin It on Pinterest